Nieuwsbericht

25 oktober 2022

Speelt capaciteitsproblematiek ook in jouw regio? Wil je weten waar je als verloskundige op kunt letten bij besprekingen in de regio? Wat kan je doen binnen jouw regio, praktijk of ziekenhuis? Wat doet de KNOV op dit thema?  

Voor antwoord op al deze vragen, neem een kijkje op de overzichtspagina capaciteitsproblematiek. Deze heeft onlangs weer een update gekregen.  

De pagina is gericht op interventies die verloskundigen kunnen doen om vanuit eigen perspectief de kwaliteit van zorg te verbeteren en bij te dragen aan het vraagstuk rondom capaciteitsproblematiek. De interventies zijn beschreven op praktijk, coöperatie/zorggroep/kring, VSV en ROAZ-niveau. Daarnaast zijn er ook verschillende voorbeelddocumenten en –protocollen te vinden die jij kunt gebruiken om in jouw regio mee aan de slag te gaan! 

Deel je bijdrage

De werkgroep capaciteitsproblematiek ontvangt nog steeds graag goede voorbeelden en handvatten die we via deze pagina mogen delen, zodat collega's hier hun voordeel mee kunnen doen in de eigen regio. Deze ontvangen we graag via capaciteit@knov.nl. Ook andere suggesties en ideeën zijn uiteraard welkom!  

Blijf op de hoogte of meld je aan

Wil je zelf via de KNOV een actieve bijdrage leveren of een update krijgen waar de KNOV en verschillende regio’s mee bezig zijn?  

Meld je dan aan als werkgroeplid capaciteitsproblematiek: Gezocht: verloskundigen voor de werkgroep capaciteitsproblematiek - KNOV 

Praat mee en wissel ervaringen uit over capaciteitsproblematiek in jouw regio tijdens KNOV in gesprek: Praat mee en wissel ervaringen uit over capaciteitsproblematiek in jouw regio - KNOV 

Workshop Capaciteitsproblematiek

Bekijk ook de workshop Capaciteitsproblematiek - Wat kan jij als verloskundige doen? Op verschillende data nemen professor Erwin Hans en Gréanne Leeftink je mee in de wereld van capaciteitsmanagement. Ze laten je in hun workshop op een andere manier naar oplossingen voor capaciteitsproblematiek kijken.