Nieuwsbericht

17 juli 2023

Deverloskundige.nl wordt dit jaar helemaal vernieuwd, de vorm en de inhoud. Vrouwen zoeken veelvuldig online naar informatie voor, tijdens en na hun zwangerschap. Deverloskundige.nl wordt door hen niet goed gevonden. Ook binnen de website is veel informatie lastig te vinden en de teksten zijn niet altijd volledig. Daarom wordt de website dit jaar helemaal vernieuwd. Ons doel is om een betrouwbare en zo compleet mogelijke website te creëren voor vrouwen in de vruchtbare leeftijd en hun partners, waar verloskundigen met trots en vertrouwen naar verwijzen.  

Dank voor jullie hulp! 

Over welke onderwerpen wil men informatie vinden op onze website? Waar is behoefte aan? Velen van jullie hebben onze enquête-oproep gedeeld en met succes! De vragenlijst is ruim 400 keer ingevuld. Dank aan iedereen die de vragenlijst voor ons gedeeld heeft.  

De uitkomst van de enquête wordt gecombineerd met andere informatie onder andere uit interviews en de data die we dagelijks op de huidige website verzamelen. Door al deze informatie te combineren, hebben we een goed beeld van wat men verwacht van deverloskundige.nl.  

Techniek en inhoud 

We verbeteren de website op twee vlakken tegelijk. Het technische team werkt samen met een extern bureau dat ook Thuisarts.nl heeft gebouwd. Zij werken deze zomer aan een nieuw ontwerp en een nieuwe opbouw van de pagina’s en de website als geheel. Na de zomer gaan zij aan de slag met de technische bouw van de website. Het contentteam werkt aan het verzamelen van bronnen en schrijven van nieuwe teksten. Betrouwbaarheid is voor ons essentieel, dus de bronnen worden gecheckt door wetenschappelijke adviseurs, beleidsadviseurs en verloskundigen. Verloskundigen schrijven een eerste opzet en tot slot zal een professionele copywriter de teksten goed leesbaar maken.   

Planning  

De verwachting is dat we eind 2023 de basis van de nieuwe website online zetten met een deel van de nieuwe content. In 2024 wordt de website verder gevuld en zullen er ook nieuwe technische functionaliteiten worden toegevoegd.   

Meer weten?  

Heb jij vragen over de nieuwe website? Neem dan contact op met projectmedewerker Ina Heijnen via iheijnen@knov.nl. 

Dit project wordt mogelijk gemaakt met Kwaliteitsgelden vanuit ZonMw.