Nieuwsbericht

19 juni 2023
Update PREM 2023

Update PREM 2023

Cliënten ontvangen binnen twee tot zes weken na de bevalling een PREM vragenlijst. Na twee weken wordt er nog een herinnering gestuurd. Eind mei zijn er 8.192 vragenlijsten ingevuld. Dat is een responsepercentage van 37,1 procent. Tot nu toe hebben 374 praktijken een vragenlijst uitgestuurd. Dat is ongeveer 61% van alle praktijken.

Heb je vragen over de PREM? Kijk op kennisnetgeboortezorg.nl voor meer informatie. Daar vind je ook de meest gestelde vragen.

De vragen zijn recent aangevuld met informatie over de wijzer van accordering, de werkwijze bij de toewijzing per VSV en de vertaling van de PREM.

Openbaar online spreekuur ‘Gebruik PREM voor onderzoek’ op 26 juni

Wil je als onderzoeker graag cliëntervaringen meenemen in je onderzoek in de toekomst? En wil je onnodige dubbelingen voorkomen ter bevordering van de response en de vergelijkbaarheid? Of wil je meehelpen de huidige PREM-vragenlijst verder te valideren? Kom dan naar het online spreekuur voor onderzoekers over het gebruik van de PREM data.

Wanneer? Op 26 juni van 20.00 tot 21.00

Je kunt je hier aanmelden voor het spreekuur>>

Caroline van Weert, Senior beleidsadviseur CPZ, en Sanne Koole, Adjunct-directeur bij Perined, zullen meer informatie delen over het gebruik van de PREM voor onderzoek en jullie vragen beantwoorden.

Tijdens het spreekuur deelt Sanne Koole bovendien de eerste resultaten van de PREM. Ook worden er vragen behandeld die je ook alvast kunt delen via het aanmeldformulier. Vanzelfsprekend is er tijdens het spreekuur gelegenheid om verdere vragen te stellen en dieper in te gaan op de gedeelde informatie.