Nieuwsbericht

11 september 2023
Unieke master voor alle verloskundigen gestart!

In september is de nieuwe unieke master Verloskunde van start gegaan. De master is in nauwe samenwerking tussen de drie hogescholen en de beroepsvereniging Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen (KNOV) tot stand gekomen.

Deze wetenschappelijke master, ondergebracht binnen het hbo, is ontwikkeld door de drie verloskunde academies in Nederland (Amsterdam/Groningen, Maastricht, Rotterdam) samen met de KNOV. Het is een unieke, op praktijkvraagstukken gerichte master voor alle verloskundigen om hun vakinhoudelijke kennis te verdiepen en hen te voorzien van de vaardigheden en tools die nodig zijn om het voortouw te kunnen nemen in het werkveld.

De dertig beschikbare opleidingsplaatsen waren bij de openstelling eerder dit jaar in mei direct opgevuld. Vijftien pas afgestudeerde verloskundigen en vijftien verloskundigen die al langer werkzaam zijn, zijn aan de nieuwe opleiding gestart. Namens de KNOV waren twee leden van het bestuur aanwezig bij de feestelijke start van deze opleiding. 

De nieuwe opleiding is de eerste Joint Degree Master binnen de gezondheidszorg in Nederland.

Lees hier meer over de totstandkoming van deze unieke master.