Nieuwsbericht

30 januari 2024
Platforms klinisch verloskundigen en VEVO’s gelanceerd!

Met trots kunnen we jullie laten weten dat de platforms voor klinisch verloskundigen en VEVO’s  (vertegenwoordigers van eerstelijns verloskundige organisaties) live zijn. Vanaf nu is er een online ontmoetingsplaats voor leden om met elkaar in gesprek te gaan, eenvoudig informatie uit te wisselen en in contact te staan met de KNOV. Dit, met als doel leden onderling te verenigen en te verbinden met elkaar, maar ook met de KNOV. En daarnaast de belangenbehartiging voor specifieke groepen te versterken.  

Uitnodiging aanmelden platform

Ben je klinisch verloskundige of vertegenwoordiger van een eerstelijns verloskundige organisatie dan ontvang je automatisch een uitnodiging in je mailbox om je aan te sluiten bij één van deze platforms*. Om dit te kunnen doen is het belangrijk dat je de COMTOO-KNOV app downloadt en jouw eigen account activeert. Dit staat ook in de e-mail die je ontvangt.  Dit staat ook in de e-mail die je ontvangt.  

Let op: de uitnodiging om de app te installeren komt van een andere afzender (KNOV Leden platform) dan de KNOV. Deze kan in de map ongewenst belanden, maar is dus wel betrouwbaar. 

Naast de app kun je ook via de website op het platform komen. Ook dan dien je eerst je account te activeren. Klik op deze link https://knov.comto.nl/ en druk dan op de ‘Wachtwoord vergeten’ knop. Vul hier je gebruikersnaam in (het e-mailadres dat bij de KNOV bekend is) en druk op ‘Wachtwoord aanvragen’. Er zal nu een email gestuurd worden naar jouw mailadres met verdere instructies.

Meer weten? Kom naar een platformbijeenkomst!

Op dinsdag 6 februari om 11.00 uur is er een platformbijeenkomst voor VEVO's. Deze vindt plaats in de Domus Medica in Utrecht en is alleen toegankelijk voor leden. 

Op donderdag 8 februari om 20.00 uur vindt er een online platformbijeenkomst voor klinisch verloskundigen plaats voor leden en niet-leden.  

Aanmelden voor beide platforms en de bijeenkomsten kan via qspits@knov.nl 

Voor uitgebreidere informatie en de agenda's van de bijeenkomsten kun je terecht op onze website

Achtergrondinformatie

De lancering van de platforms klinisch verloskundigen en VEVO’s is de eerste stap van een groter geheel dat in het jaarplan 2023 is aangekondigd. In de loop van het jaar zullen verschillende, andere platforms volgen, waaronder die voor waarnemers en praktijkhouders. Zodra er nieuwe platforms gelanceerd worden, zullen jullie hier natuurlijk over geïnformeerd worden. 

Samen met jullie, onze collega’s, werken we aan een beroepsorganisatie waar álle verloskundigen zich gehoord en gewaardeerd voelen. Met een sterke focus op de gezamenlijkheid tussen verloskundigen: op de inhoud van ons vak en onze beroepsidentiteit. Om dit zo goed mogelijk te kunnen doen, hopen we jullie terug te zien op de platforms! 

Vragen?  

Stel ze gerust aan qspits@knov.nl 

* Je ontvangt de uitnodiging voor het platform automatisch als je bij de KNOV als klinisch verloskundige of vertegenwoordiger eerstelijns verloskundige organisatie geregistreerd staat. Is dit niet het geval, stuur dan een e-mail naar qspits@knov.nl om je goed te registreren.