Nieuwsbericht

27 oktober 2023

Vandaag is de factsheet Caput beweeglijk boven bekkeningang (cbbbi) gepubliceerd. In de nieuwe factsheet wordt onder andere informatie gegeven over de risico’s behorende bij een hoogstaand caput.

De vorige factsheet over het onderwerp cbbbi dateerde van 2018, wat aanleiding was voor herziening van de factsheet op basis van eventueel nieuwe literatuur. In tegenstelling tot de versie uit 2018 zullen er met het nieuwe format van factsheets geen aanbevelingen worden gedaan. Daarnaast wordt ook binnen de KNOV gekozen om geen TTM’s meer te maken bijhorend aan factsheets. De oude factsheet en TTM komen hierbij aldus te vervallen.

De factsheet dient ter ondersteuning van de ontwikkeling van zorgpaden en voor de onderbouwing van regionale protocollen binnen de VSV's. Het is een feitelijke weergave van meest recente (inter)nationale (wetenschappelijke) literatuur. Er wordt geen standpunt ingenomen en geen aanbevelingen gedaan. De werkgroep Factsheet cbbbi heeft hard aan de ontwikkeling van deze factsheet gewerkt. De factsheet is na inloggen onderaan deze pagina te downloaden en op de pagina Factsheets en Time Task Matrices.

Vragen over deze factsheet? Neem dan contact op met projectleider Else Vooijs, evooijs@knov.nl 

Dit project is mede mogelijk gemaakt door Kwaliteitsgelden vanuit ZonMw.