Nieuwsbericht

08 juli 2024

Twee Nederlandse wetenschappers, Suze Jans en Marlies Rijnders werkten als gastredacteur mee aan een speciale editie van online tijdschrift The Practicing Midwife, geheel in het teken van CenteringPregnancy.

CenteringPregnancy is een relatief nieuwe vorm van zorg, waarbij (aanstaande) ouders begeleiding krijgen in groepen. Tijdens de bijeenkomsten is niet alleen ruimte voor de standaard medische controle, maar ook voor gesprekken over leefstijlkeuzen, voorbereiding op het ouderschap, voeding, slaapproblemen en alle onderwerpen die (aankomende) ouders bezighouden. Door Centering aan te bieden schep je als verloskundige de voorwaarden voor een ondersteunend netwerk binnen en buiten de professionele zorg.

Toenemend bewijs van over de hele wereld laat de positieve effecten zien

Suze en Marlies, beiden verloskundige en onderzoeker bij TNO, werden betrokken bij deze speciale uitgave van het tijdschrift vanwege hun expertise in de wetenschappelijke onderbouwing van CenteringPregnancy.

"De artikelen in deze uitgave van The Practicing Midwife zullen je inspireren om na te denken over hoe je deze vorm van zorg kunt inzetten in jouw regio. Toenemend bewijs van over de hele wereld laat de positieve effecten zien van gANC*. Daarnaast voorzien de artikelen je van alle informatie en ondersteuning die je nodig hebt om de eerste stappen te zetten richting groepszorg." aldus Suze en Marlies in hun voorwoord. 

Speciale editie gratis beschikbaar

Laat jij je graag inspireren? Het tijdschrift is gratis te lezen via de volgende link:

The Practising Midwife - July / August 2024 | All4Maternity.

 

 

 

*Een Centeringmodel uit de VS dat is ontwikkeld door Sharon Rising.