Nieuwsbericht

24 augustus 2023
Minister Kuipers aanwezig bij Jubileumdag KNOV

Mooi nieuws: we kunnen een prominente spreker toevoegen aan ons programma voor de Jubileumdag van 13 september! Naast prinses Laurentien, zoöloog Erik de Blok, Corine Verhoeven en Marianne Nieuwenhuijze zal ook minister Kuipers van VWS op deze feestelijke dag aanwezig zijn én spreken. 

We zijn blij dat de minister tijd maakt om 125 jaar vereniging van Nederlandse verloskundigen met ons te vieren. Hiermee onderschrijft de minister het belang van verloskundige zorg en het bestaan van de KNOV als beroepsvereniging. En we maken we graag van de gelegenheid gebruik om vijf speerpunten die we recent hebben opgesteld voor toegankelijke, betaalbare en kwalitatief goede geboortezorg aan de minister te overhandigen.

Na zijn speech is er kort de ruimte om vragen te stellen en met de minister van gedachten te wisselen. De dag erna, op 14 september staat in de Tweede Kamer een debat over zwangerschap en geboorte op de agenda van de minister. Hier geven we hem natuurlijk graag nog wat inzichten voor mee.

Dit wil je niet missen!

Heb jij je nog niet ingeschreven voor de Jubileumdag? Doe dit dan snel, want het aantal aanmeldingen gaat hard. De dag is in museumpark Archeon in Alphen aan den Rijn en duurt van 09:30 tot 18:00 (inclusief ontvangst vooraf en hapje en drankje achteraf). Inschrijven kan via de Agenda op de website.