Nieuwsbericht

30 april 2024
Marjolein Lansbergen-Mensink over ziekteverzuim in klinische setting

Marjolein Lansbergen-Mensink is werkzaam in Delft als physician assistant klinisch verloskundige en zij is één van de twee sprekers tijdens de fysieke bijeenkomst voor het platform voor Klinisch Verloskundigen op donderdag 30 mei

‘Uitval door ziekte was in mijn ziekenhuis een probleem. Ook van vriendinnen en collega’s uit andere ziekenhuizen hoorde ik verhalen over het schuiven, passen en meten om diensten toch weer opgelost te krijgen. “Het zijn de moeders met jonge kinderen!” “Nee hoor, juist de 50+ers met hun overgangsperikelen!” “Ik denk eerder de jonge guppy’s, die zijn niets gewend!” We wezen niet direct naar elkaar, maar achter de schermen werd heel wat af gemompeld en gefronst. 

Wat zijn nou écht de factoren die in relatie staan met (herhaald) verzuim? Dat was nog niet voldoende onderzocht onder Nederlandse (physician assistant) klinisch verloskundigen. Zo kwam ik op het onderwerp voor mijn afstudeeronderzoek voor de PA-opleiding. Bij het platform klinisch verloskundigen vertel ik jullie graag alles over de uitkomsten hiervan’, aldus Marjolein. 

Ben jij erbij? 

Heb jij je al aangemeld voor deze inspirerende bijeenkomst op 30 mei? Ook niet-leden zijn (tegen een vergoeding) welkom. 

Leden kunnen zich aanmelden via het digitale platform en niet-leden kunnen hiervoor een mail sturen naar qspits@knov.nl