Nieuwsbericht

12 december 2022
Inwerkdocument waarneming voor praktijken beschikbaar!

Uit onderzoek blijkt dat startende verloskundigen de overgang van opleiding naar praktijk als spannend en uitdagend ervaren. Er is al langere tijd behoefte aan meer steun.  Het project ‘support voor startende verloskundigen’ focust zich op praktische en mentale ondersteuning van startende verloskundigen.  

Inwerkdocument waarneming voor praktijken 

Voor de praktische ondersteuning lanceert de werkgroep binnenkort een aantal documenten, waaronder de het inwerkdocument waarneming voor praktijken. Het doel is om waarnemers op weg te helpen bij de start binnen de praktijk. Met dit document ondersteunen we ook praktijken bij het inwerken.

Brainstormsessie informatiebehoeften starters 

Naast de bekende behoeften van startende verloskundigen uit diverse onderzoeken, is er vorige week een brainstorm gehouden waar verloskundigen aan deel konden nemen. Met als doel om het gesprek aan te gaan over de diverse behoeften. Deze input wordt vertaald naar een document, welke starters kan helpen bij de start als waarneemster, loondienster in de eerste of tweede lijn.  

Mentale support 

Voor de mentale support maakt de werkgroep inzichtelijk hoe een buddysteem en mentorschap support kan leveren aan de startende verloskundigen. Momenteel is de werkgroep bezig om de randvoorwaarden hiervoor inzichtelijk te maken. In 2023 wil de werkgroep het buddysteem en mentorschap implementeren in de praktijk.