Nieuwsbericht

30 april 2024

Zondag 5 mei is het de Internationale Dag van de Verloskundige (IDM). Vanuit de International Confederation of Midwives (ICM) is dit jaar het thema Midwives: A Climate Solution. ICM heeft materialen ontwikkeld voor verloskundigen om hieraan aandacht te besteden. Daarnaast organiseren ze een aantal online activiteiten. We zetten ze hieronder voor je op een rijtje.
 

Vrijdag 3 mei 12.00u 

Wat is de rol van verloskundigen tijdens een klimaatcrisis? Tijdens het webinar Stories of (Climate) Resilience hoor je daar alles over. Je ziet dan ook een korte documentaire over een verloskundige in Pakistan die moeders en kinderen bijstaat tijdens zware overstromingen. 
Meer informatie en aanmelden

Zondag 5 mei

Ieder jaar op 5 mei wordt het online congres Virtual International Day of the Midwife georganiseerd. Dit jaar is het thema Sustainable Midwifery: Caring for Tomorrow's World. Het congres heeft een divers programma waarin sprekers vanuit de hele wereld bijna 24 uur lang spreken over uiteenlopende verloskundige onderwerpen. 
Meer informatie en aanmelden

Maandag 6 mei 15.00u 

Op maandag 6 mei is er een paneldiscussie met het thema: 'Midwives: the workforce we need for a warming world'. Experts gaan met elkaar in gesprek over de weerbaarheid van gezondheidszorgsystemen in tijden van crisis en de rol die verloskundigen daarin kunnen spelen. 
Meer informatie en aanmelden 

Online toolbox met materiaal voor social media

Wil je zelf op social media de campagne van ICM steunen? Dat kan! Ze hebben een online toolbox gemaakt waaruit je verschillende materialen gratis kunt gebruiken. 
Naar de online toolbox

Actie KNOV rondom Internationale Dag van de Verloskundige

In de week tussen de Internationale Dag van de Verloskundige en Moederdag (vanaf 6 mei) delen we vijf verhalen van onze collega’s, elk toegespitst op een van de vijf bouwstenen van de geboortezorgagenda. Het gaat om ons vak! Dus volg ons op LinkedIn, like en deel onze posts, gebruik de hashtag #IDM2024 en help mee om onze boodschap te verspreiden. Zo zetten we samen ons vak stevig neer.