Nieuwsbericht

25 januari 2024

Op vrijdag 16 februari 2024 vindt het Geboortezorg Congres plaats in RAI Amsterdam. En hier staat een aantal interessante sprekers op het programma. Daarnaast biedt het natuurlijk een mooie gelegenheid om kennis te vergaren, ervaringen uit te wisselen en de toekomst van het vakgebied te bespreken. Het congres is geaccrediteerd met 5,5 punten.

Paulien Kuipers trapt af met een plenaire opening namens Stichting Strong Babies. Haar lezing, gebaseerd op 'Eerste hulp bij hechting', benadrukt het belang van veilige verbindingen tussen ouders en kind, zowel voor als na de geboorte. Corine Verhoeven deelt cruciale inzichten over de toekomst van verloskunde, met aandacht voor veranderingen in zwangerschapsprofielen en de noodzaak van integrale benaderingen. Liesbeth Kool belicht de noodzaak van een transitieperiode voor startende verloskundigen en Adja Waelput vertelt meer over het belang van de pre-conceptiefase.

Timo de Haan spreekt over hypothermie bij asfyctische pasgeborenen, Yolentha Slootweg behandelt rode bloedcel alloimmunisatie en Annet Mulder belicht het onderwerp kolven tijdens de zwangerschap.

De dag wordt afgesloten met een plenaire sessie door hoogleraar Corrette Ploem, die de kansen en uitdagingen van AI en chatbots in de prenatale zorgpraktijk belicht.

Ben jij erbij?

Wil jij erbij zijn op 16 februari? Meer informatie kun je vinden op: https://register.visitcloud.com/survey/099fmsjd0uz4t. In de toegangsprijs zitten een warme lunch, netwerkborrel en kaarten voor de negenmaandenbeurs inbegrepen.