Nieuwsbericht

07 februari 2023

Heb je plannen om een verloskundigenpraktijk, regionaal eerstelijns of anderhalvelijns centrum op te zetten? Ben je benieuwd aan welke eisen en voorwaarden de inrichting moet voldoen? Bekijk dan het document Handreiking praktijkinrichting. Hierin zijn de eisen en voorwaarden inzichtelijk gemaakt. Denk hierbij aan juridische eisen of eisen op het gebied van arbeidsomstandigheden, hygiëne en privacy. 

Checklist inventaris

Daarnaast is er vanuit de werkgroep ‘geboortecentrum van de toekomst’ een checklist inventaris opgesteld. Na de oplevering van de bouw/verbouwing van een verloskundigenpraktijk of centrum is de ‘losse’ inrichting aan de beurt. In de checklist inventaris is zo goed als mogelijk alles opgenomen wat belangrijk is voor de inrichting. Hierin is onderscheid gemaakt tussen een verloskundigenpraktijk, vrouwencentrum, verloskundigenpost of geboortecentrum.   

Mocht je een aanvulling hebben op deze documenten, dan horen we dit graag via geboortecentrum@knov.nl. Kijk voor meer informatie ook op de pagina Geboortecentrum van de Toekomst.

 

Dit project wordt mogelijk gemaakt door Kwaliteitsgelden van ZonMw.