Nieuwsbericht

08 mei 2023

Goed nieuws: de toolboxen ‘eHealth’ en ‘Virtual Reality bij Bevallingspijn’ zijn beschikbaar! Deze toolboxen zijn het resultaat van het project ‘eHealth in de Geboortezorg’ dat begin 2022 van start ging. Om de introductie van deze toolboxen te vieren, organiseren we op donderdag 11 mei van 19.30 tot 21.00 uur het inspirerende webinar eHealth en Virtual Reality bij bevallingspijn. Je kunt je hiervoor nog inschrijven. 

Toolbox eHealth

Met de toolbox eHealth kunnen verloskundigenpraktijken aan de slag met de implementatie van eHealth. De toolbox biedt handvatten voor het gebruik van bestaande innovaties en het beoordelen daarvan. Ook komen factoren aan bod die bijdragen aan het succesvol implementeren van een zorginnovatie en randvoorwaarden voor de inzet van eHealth.

Toolbox Virtual Reality

De toolbox Virtual Reality is bedoeld voor verloskundigenpraktijken die Virtual Reality willen implementeren als extra non-medicamenteuze ondersteuning tijdens de bevalling. De toolbox is gebaseerd op ervaringen binnen de pilot ‘Virtual Reality bij bevallingspijn’ en resultaten uit andere Virtual Reality studies. Aan de hand van praktische documenten kan een verloskundigenpraktijk een eigen aanpak vormgeven.

Inspiratiewebinar

Tijdens het inspiratiewebinar bieden we niet alleen een toekomstperspectief op eHealth in de geboortezorg, maar presenteren ook verschillende verloskundigen hun ervaringen binnen de pilot ‘Virtual Reality bij bevallingspijn’ en vertelt de bedenker van BirthVR wat meer over haar onderzoek rond deze innovatie. Mis deze kans niet en schrijf je nog snel in via de agenda op de KNOV-website. We hopen je daar te zien!