Nieuwsbericht

23 januari 2024
Heb jij je al aangemeld voor het White Ribbon Symposium op 9 maart?

Stichting White Ribbon, die zich inzet voor het verminderen van moedersterfte, organiseert op 9 maart om 13.45 uur in Restaurant Lommerrijk in Rotterdam haar jaarlijks symposium. Onder de titel ‘Co-creating for a better world’ worden er verschillende sessies gehouden die gaan over het streven naar vermindering van de hoge moedersterfte, maternale mortaliteit en morbiditeit in de wereld. Door deel te nemen aan het Symposium over Moedersterfte draag je bij aan de missie van White Ribbon Nederland om Moedersterfte in de wereld te verminderen en de moederzorg te verbeteren. Samen kunnen we een positieve verandering teweegbrengen.

De sprekers zijn: 

Dhr. Aniel Jeroen Chandrikasingh, financieel deskundige
Nas Kallianidis, gynaecoloog LUMC
Jamilah Sherally, arts in Global Health and Tropical Medicine (AIGT)

Nieuw op het Symposium 2024 is de presentatie van Jolene Damoiseaux, verloskundige. Zij is ook oprichter van “Mothers on the Move” en deze stichting heeft indertijd van White Ribbon een bedrag gekregen ter ondersteuning van haar project. deze presentatie is tevens de introductie van een paneldiscussie/dialoog.

"Een land is beschaafd als er voldoende aandacht is voor onderwijs, zorg, kunst en cultuur", aldus columnist Dolf Jansen. Zeker, daarbij hoort ook: goede internationale samenwerking met landen die het minder goed hebben. Humane omgang met elkaar, dus niet over vluchtelingen spreken, maar met hen spreken. Jamilah Sherally, tropenarts, vertelt hierover uit haar eigen ervaring op het Symposium!

Tijdens dit symposium wordt ook de White Ribbon award uitgereikt. Hiermee eert de Stichting hulpverleners in de geboortezorg die met hun inzet, kennis en praktisch werk een positieve bijdrage leveren aan de medische en maatschappelijke ontwikkeling van een gemeenschap, inzake moeder- en kindzorg, ergens in de wereld. Hiervoor kunnen nog mensen worden aangemeld.

Registreren voor het symposium kan door te mailen naar info@whiteribbon.nl