Nieuwsbericht

17 november 2023

Als je als klinisch verloskundige pensioen opbouwt bij PFZW en onder een cao valt waar FBZ jouw werknemersbelangen behartigt*, ontvang je begin december een mail met een unieke stemlink. Via deze link kun je aangeven of je je kunt vinden in de gemaakte afspraken voor de overgang naar de nieuwe pensioenregeling. Je ontvangt deze mail van FBZ, de vakbond waarbij wij zijn aangesloten. FBZ zit namens ons als sociale partner aan de pensioentafel.

Breng vooral je stem uit

Onlangs heeft FBZ met de andere sociale partners een onderhandelaarsresultaat bereikt over een nieuwe pensioenregeling. Dat is een belangrijke stap in verband met de invoering van de Wet toekomst pensioenen. De mening van leden is doorslaggevend. Breng dus begin december vooral je stem uit.

Meer informatie

Het onderwerp pensioen is best een ingewikkeld onderwerp, maar wel belangrijk om bij stil te staan. Het draait immers om je inkomen voor als je later niet meer hoeft te werken.

  • Beknopte informatie over de nieuwe Pensioenwet vind je in deze infographic.
  • Meer informatie over de nieuwe pensioenregeling ontvang je bij de mailing begin december.
  • Heb je nog vragen of wil je meer weten? Op 7 en 12 december organiseert FBZ webinars over de nieuwe pensioenregeling. FBZ-onderhandelaar Robert Barendse geeft dan een toelichting op de ins en outs van de nieuwe pensioenregeling en beantwoordt vragen van de deelnemers. De inschrijflink voor de webinars ontvang je begin december bij de mail met de stemlink.

Actuele gegevens

  • Ben jij van werkgever of sector veranderd en bouw jij geen pensioen meer op bij PFZW? Geef dan je actuele gegevens door aan de ledenadministratie.
  • Bouw je wel pensioen op bij PFZW en val je onder een cao waar FBZ jouw werknemersbelangen vertegenwoordigt, maar heb je begin december geen mail ontvangen? Vul dan dit formulier in. Je ontvangt dan zo spoedig mogelijk alsnog een mail met een unieke stemlink.

Deze ledenraadpleging gebeurt conform de privacywetgeving. Bekijk het Reglement Verwerking Persoonsgegevens en het privacy statement dat op FBZ en ons als aangesloten vereniging van toepassing is. Je kunt anoniem je stem uitbrengen, er worden dus geen persoonsgegevens verzameld. Nadat de uitslagen bekend zijn worden gegevens verwijderd.

FBZ vertegenwoordigt aan de pensioentafel de belangen van zorgprofessionals die vallen onder een van de volgende cao’s: Cao Arbo Unie, Cao Kraamzorg, Cao GGZ, Cao Gehandicaptenzorg, Cao Jeugdzorg, Cao VVT, Cao Ziekenhuizen en werknemers die werken in een gezondheidscentrum dat qua arbeidsvoorwaarden de voormalige Cao Gezondheidscentra volgt.