Nieuwsbericht

16 december 2022

Het is zover! Vanaf vandaag kunnen klinisch verloskundigen zich inschrijven voor het deelregister klinisch verloskundigen. Dit deelregister, wat onderdeel is van het Kwaliteitsregister Verloskundigen, geeft klinisch verloskundigen een stevige en autonome positie. Ben jij klinisch verloskundige en sta je nog niet ingeschreven? Meld je dan voor 1 januari kosteloos aan.

Als klinisch verloskundige kun je met dit deelregister zelf de kwaliteit van het beroep borgen. Bovendien geeft het houvast rondom bijscholing en accreditatie.  

Criteria inschrijven

Voor inschrijving heb je de volgende documenten nodig:  

  1. Een arbeidscontract met een ziekenhuis in de tweede of derde lijn.   

Inschrijven deelregister klinisch verloskundigen 

Inschrijven kan tot 1 januari kosteloos via de website kwaliteitsregisterverloskundigen.nl 

Q&A kwaliteit en positie van de Klinisch Verloskundige    

Bekijk de uitgebreide Q&A waarin veel vragen over de ontwikkelingen rondom het deelregister klinisch verloskundigen worden beantwoord.     

Deelregisters als onderdeel van het Kwaliteitsregister Verloskundigen   

Dit jaar zijn vijf deelregisters geïmplementeerd in PE-online als onderdeel van het Kwaliteitsregister Verloskundigen. Met een inschrijving in het Kwaliteitsregister Verloskundigen toon je aan dat je over de juiste bevoegdheden beschikt en in deskundigheidsbevordering investeert. Met de komst van de nieuwe deelregisters kun je als verloskundige dus - naast dat je over de juiste bevoegdheden beschikt - nog beter laten zien waarin je bekwaam bent.  

 

Dit project wordt mogelijk gemaakt door Kwaliteitsgelden van Zonmw.