Nieuwsbericht

25 mei 2023

Tijdens de Journal Club verdiepen we ons in een relevant wetenschappelijk artikel en bespreken we met elkaar wat is onderzocht, wat de kwaliteit van het artikel is en hoe dit vertaald kan worden naar beleid in de praktijk.  

In deze Journal Club bekijken we de IRIS-studie (Henrichs et al, 2019), een Nederlandse studie over de effectiviteit van groeiecho’s in het derde trimester bij de laagrisico populatie. Steeds meer praktijken doen standaard één of meerdere groeiecho’s. Op basis van de IRIS0studie is besloten in Nederland geen standaard groeiecho’s aan te bieden aan de laagrisico populatie, is dat ook onze conclusie na het lezen van het artikel? We gaan kijken hoe de studie is opgezet, wat de uitkomsten zijn en wat opvalt. 

Hoe werkt het? 

Wil je meedoen met the Journal Club? Deelname werkt zo: 

  • Meld je aan via: aolsthoorn@knov.nl
  • In de bevestigingsmail ontvang je de Teams link voor de Journal Club en het betreffende artikel met voorbereidende opdracht. De bevestigingsmail ontvang je binnen 2 werkdagen.

Praktische informatie 

Datum:             8 juni 2023, 16.00-17.30u via Teams 

Kosten:            Gratis voor KNOV-leden 

Accreditatie:     Aangevraagd  

Voor vragen kan je terecht bij Hilde Plomp, MSc, wetenschappelijk adviseur van de KNOV,

hildeplomp@gmail.com  

Let op: er is een maximaal aantal deelnemers per workshop. De Journal Club wordt aangeboden door de KNOV aan verloskundigen. Deelname is gratis. Inschrijven betekent dat je een plek bezet houdt. Als je onverhoopt niet kunt, zorg dan dat een collega jouw plek invult.