Nieuwsbericht

06 september 2023

Training TGB

De KNOV leidt met de training ToetsGroepBegeleider (TGB) TGB’ers op voor de begeleiding van ITV en casuïstiekbesprekingen. Met de training TGB kunnen ook MIO-punten behaald worden door verloskundigen die zelf MIO-trainingen willen geven.  

De training TGB wordt momenteel herontworpen. We kijken eerst wat de opleidingsbehoefte onder verloskundigen is t.a.v. TGB en MIO. Vervolgens werken we aan het inhoudelijke antwoord en hoe dit didactisch vorm te geven. Daarbij maken we de aansluiting bij het profiel en het kennisniveau van verloskundigen en beschikbare technologie.  

Het project

De werkgroep is samengesteld en gaat deze maand van start. Ook zal een klankbordgroep met regelmaat de uitkomsten van de werkgroep beoordelen en feedback geven. Het project loopt tot 1 mei 2024. Het streven is om de nieuwe training vanaf begin 2024 weer aan te bieden.  

Als je meer informatie wilt over dit project, stuur dan een mail naar Sharon van de Veerdonk, projectleider, svandeveerdonk@knov.nl of neem telefonisch contact op, 06-54797540.   
 

Dit project wordt mogelijk gemaakt door Kwaliteitsgelden van ZonMw.