Nieuwsbericht

07 juni 2023
Brede steun voor Duurzaam Informatiestelsel Geboortezorg

De ondertekenaars vertegenwoordigen alle betrokkenen in de geboortezorg; dit zijn de regionale partnerschappen en landelijke (geboortezorg)partijen, waaronder de KNOV, die momenteel bezig zijn met het invoeren van digitale gegevensuitwisseling voor de geboortezorg in heel Nederland.

Het doel van het Duurzaam Informatiestelsel Geboortezorg is dat de gegevensuitwisseling blijft aansluiten bij de wensen van cliënten, zorgverleners, zorgorganisaties en onderzoekers. Zij zijn de eindgebruikers van de beschikbare data en hebben de informatie nodig. De ondertekenaars hebben afgesproken dat zij de wensen van deze vier groepen eindgebruikers als kompas nemen voor de toekomstige ontwikkeling van veilige digitale gegevensuitwisseling in de geboortezorg.

De samenwerking rond het Duurzaam Informatiestelsel Geboortezorg sluit aan bij de ontwikkelingen die eindgebruikers in de geboortezorg een bepalende rol geven bij het ontwerp van veilige gegevensuitwisseling. Het Duurzaam Informatiestelsel Geboortezorg is naar verwachting eind 2024 operationeel en wordt door CareCodex overgedragen aan de geboortezorgpartijen. Vanuit de KNOV zijn we ondertussen samen met de o.a. de NVOG, NVK en BO al hard bezig om het houderschap van de informatiestandaard geboortezorg vorm te geven.

Mocht je meer willen weten of vragen hebben, neem dan contact op met Bob Radder, senior programmamanager innovatie & ICT via bradder@knov.nl

Voor meer informatie zie ook het persbericht van Babyconnect. Brede steun voor Duurzaam Informatiestelsel Geboortezorg - Babyconnect