Nieuwsbericht

17 mei 2022

Op donderdag 9 juni ben je van 14.30 – 19.00 uur welkom in het Congrescentrum Van der Valk Sassenheim. In samenwerking met het Voedingscentrum en het Trimbos-Instituut organiseren we een symposium met onder andere vier interactieve sessies over roken, alcohol, voeding en positieve gezondheid. Accreditatie hiervoor is aangevraagd.

Naast de workshops voor verloskundigen is er voor je praktijkassistente(s) ook een speciale workshop over leefstijl en de rol van de praktijkassistente hierbij.  

Meer informatie en aanmelden

In dit eerdere nieuwsbericht en op de webpagina van het project vind je meer informatie en meld je je aan. Ben je van de partij? Doe vooraf dan ook de e-learning Alcoholvrije Start (1,5 accreditatiepunt) en krijg een leuk extraatje tijdens het symposium. Neem daarvoor het certificaat mee dat je krijgt na afronding (dit mag ook digitaal zijn). 

Tijdens het symposium komt een aantal sprekers voorbij

We lichten er twee voor je uit:

Dagvoorzitter Sabine Uitslag

Opgeleid als verpleegkundige en gezondheidswetenschapper, diverse functies in alle lagen van de zorg gehad, kamerlid geweest en nu Directeur Werkplezier bij FWG Professional People. Daarnaast is ze één van de oprichters van de 'Klein geluk in de zorg show' waar ze mee op de planken staat in instellingen: “met humor, interactie, inspiratie en rauwe realiteit ondersteund door mijn eigen live band, mensen raken in het hart!” 

Mijn missie:

“1 miljoen gelukkige medewerkers in de zorg te hebben! Meesterschap, autonomie, sociale cohesie en zingeving zijn daarvoor de belangrijkste knoppen om aan te draaien.”

Mijn statement: 

“Anders kijken, anders denken, anders doen. Met deze zin werd ik op een ochtend wakker. Waarbij ‘anders kijken’ cruciaal is. Want als je niet anders kijkt dan krijg je wat je kreeg. Juist ook omdat onze hersenen alleen dát kunnen bedenken wat ze al kennen. Maar durven we écht anders te kijken in de zorg? Of willen we dat de ander verandert en wij blijven doen wat we deden? Ik geloof dat positieve gezondheid en positieve psychologie ons daadwerkelijk uitdagen om vanuit een ander kader en perspectief te kijken. Hier ligt een enorme uitdaging voor de gehele zorgsector; voor ons allemaal.” 

Interactief slotprogramma met o.a. Dagmar Vriends

11 jaar lang heeft ze gedetineerden en justitiële medewerkers getraind en begeleid. Inmiddels traint ze vanuit Siss trainingen al jaren professionals die vanuit oprechte betrokkenheid en zorgzaamheid het verschil willen maken voor de ander.

“Cliënten zeggen dat ze het anders willen, maar ze doen het niet! Ze willen advies, maar slaan het tegelijkertijd in de wind. Herkenbaar? Wat als ze nu wat vaker jouw adviezen zouden opvolgen, dan zou de helft van hun problemen toch al opgelost zijn?! Zou het kunnen dat jouw advies niet bijdraagt aan een oplossing, maar misschien juist onderdeel is van het probleem?

Het gaat niet om het geven van de juiste adviezen, maar om het stellen van de juiste vragen en reflecties op het juiste moment. Wat zijn dan de juiste vragen en wanneer is het beste moment? Hoe zorg je ervoor dat je cliënt én jijzelf niet overspoeld worden door emoties zoals irritatie, wanhoop en frustratie? Hoe krijg je mensen daadwerkelijk in beweging zonder ze te manipuleren?

We gaan ermee aan de slag tijdens het interactieve slotprogramma!