Nieuwsbericht

17 januari 2023

Maandag 16 januari organiseerde studievereniging Carmentis een succesvolle banenmarkt voor studenten verloskunde aan de Verloskunde Academie te Rotterdam. De KNOV had een stand waar een afvaardiging van de KNOV veel toekomstige collega’s heeft gesproken. Dankzij het project ‘Startende verloskundigen’ hebben we deze groep aankomende starters kunnen informeren over de ondersteuning die de KNOV ontwikkelt en binnenkort publiceert voor de eerste en tweede lijn. Duurzame inzetbaarheid van verloskundigen is namelijk een belangrijk thema voor de KNOV.

Ondersteunende materialen

De werkgroep legt de laatste hand aan: een handboek voor starters met informatie die ze op weg helpt, van praktische informatie tot mogelijkheden voor mentale support. Er worden ook ondersteunende materialen voor praktijken en verlosafdelingen ontwikkeld zoals: inwerkdocumenten en informatie over hoe buddy- en mentorschap ingezet kan worden. 

Heb je vragen over dit project? Stuur gerust je vragen per e-mail naar projectleider Sanderieke Verweij: sverweij@knov.nl   

Dit project wordt mogelijk gemaakt door kwaliteitsgelden van ZonMw.