Nieuwsbericht

06 maart 2023

Hoe is de ketenzorg rondom alcoholgebruik georganiseerd? Wat zijn de laatste wetenschappelijke inzichten? Als je meer wilt weten over de effecten van alcohol op het brein, effectieve interventies en kennis en inzichten van ervaringsdeskundigen wilt op doen, kom dan naar het Alcoholcongres op donderdag 6 april 2023 in de Prodentfabriek in Amersfoort.

Bij de workshop 'IkPas' tijdens het alcoholcongres kun je inzichten opdoen om deze interventie op de agenda van je gemeente te krijgen. RIVM Gezond Leven erkent de eerste aanwijzingen voor effectiviteit van IkPas, een interventie waarbij alcoholgebruik op pauze wordt zet. 'IkPas' heeft een goed gestructureerde onderbouwing waardoor het helder is wat het probleem is en hoe de doelstelling wordt bereikt met deze interventie. 

Meer interessante workshops

Naast 'IkPas' zijn er nog tal van workshops die worden aangeboden tijdens het alcoholcongres, waaronder ‘Ieder kind een alcoholvrije start: Wat kun jij doen?’ (workshop 7). Tijdens deze workshop gaan een moeder van een kind met het Foetaal Alcohol Spectrum Disorder (FASD), een verloskundige en een bestuurslid bij de FASD Stichting/therapeut met een eigen praktijk, met elkaar in gesprek. Alle drie brengen ze veel kennis en ervaring mee om het belang van een alcoholvrije start te benadrukken.

Meer informatie over het alcoholcongres vind je hier, inschrijven kan hier en neem ook vooral een kijkje op de website van de KNOV op de pagina van Vroegsignalering, Leefstijl en Zwangerschap.