Nieuwsbericht

20 september 2021

In het kader van de Landelijke Borstvoedingsweek (4 – 10 oktober) organiseren het Voedingscentrum en de Landelijke Borstvoedingsraad een online mini-symposium op 6 oktober.

Het symposium ‘Borstvoeding: een gedeelde verantwoordelijkheid’ gaat in op recente inzichten en cijfers rondom borstvoeding. Ook wordt borstvoeding vanuit een internationaal perspectief belicht. Het programma is als volgt:

  • Hester Rippen, voorzitter van de Landelijke Borstvoedingsraad, opent het symposium.
  • Professor Hans van Goudoever, kinderarts bij het Emma Kinderziekenhuis en oprichter van de Nederlandse Moedermelkbank, presenteert over de kracht van borstvoeding, juist tijdens COVID-19. Aan bod komen zijn recente onderzoeken naar borstvoeding in relatie tot het coronavirus en vaccinaties.
  • Karen van Drongelen, projectmanager Gezonde Start en Opgroeien bij het Voedingscentrum, presenteert recente cijfers over het geven van borstvoeding in coronatijd.
  • Maria Flothkötter, head of division healthy start bij het Federal Centre for Nutrition in Duitsland, laat zien hoe in Duitsland een integrale aanpak voor het ondersteunen van borstvoeding is geïmplementeerd.

Deelname en aanmelden

Dit symposium is voor alle zorgprofessionals die zich in hun werk bezighouden met voorlichting en ondersteuning rondom borstvoeding. Deelname is gratis. Het symposium vindt online via Zoom plaats, van 14:30 tot 16:30 uur.

Meld je aan via de website van het Voedingscentrum om deel te nemen.