Nieuwsbericht

09 oktober 2023

Omdat er te weinig aanmeldingen zijn gaat deze Journal Club niet door. Er wordt gekeken naar een nieuwe datum, houd hiervoor de agenda in de gaten. 

Op 26 oktober 2023 vindt van 10.00 tot 11.30 uur alweer de vierde online Journal Club plaats. Deze Journal club is onderdeel van een online reeks over verschillende studies georganiseerd door de wetenschappelijk adviseurs. Tijdens de Journal Club verdiepen we ons in een relevant wetenschappelijk artikel en bespreken we met elkaar wat is onderzocht, wat de kwaliteit van het artikel is en hoe dit vertaald kan worden naar beleid in de praktijk.

In deze Journal Club bekijken we een kwalitatief onderzoek naar de ervaringen van verloskundig zorgverleners ten aanzien van consent op de verloskamer (Kennedy, 2021). Waar de focus bij kwantitatief onderzoek ligt op numerieke data en statistiek, focust kwalitatief onderzoek zich op woorden en betekenissen. Door veel mensen wordt deze vorm van onderzoek gezien als makkelijker. Maar is dat zo? Wat heeft deze studie onderzocht? Hoe kunnen de uitkomsten worden gelezen? En wat betekent dit voor de Nederlandse situatie?

Hoe werkt het?

Wil je meedoen met The Journal Club? Deelname werkt zo:

  • Meld je aan door een mail te sturen naar Renate Simmelink, wetenschappelijk adviseur van de KNOV, via r.simmelink@amsterdamumc.nl
  • In de bevestigingsmail ontvang je de link voor de Journal Club en het betreffende artikel met een voorbereidende opdracht.

Praktische informatie

Datum:   26 oktober 2023, 10.00-11.30u via Teams
Kosten: Gratis voor KNOV-leden
Accreditatie Aangevraagd

Heb je vragen? Dan kun je ook terecht bij Renate, r.simmelink@amsterdamumc.nl.

Let op: er is een maximaal aantal deelnemers per workshop. The Journal Club wordt aangeboden door de KNOV aan verloskundigen. Deelname is gratis. Inschrijven betekent dat je een plek bezet houdt. Als je onverhoopt niet kunt, zorg dan dat een collega jouw plek invult.