Nieuwsbericht

26 april 2021

Pharos organiseert een serie webinars over vrouwelijke genitale verminking (vgv). Hun tweede webinar in de reeks vindt plaats op 17 mei 2021 en gaat over zorg aan besneden vrouwen. In het webinar komen Marisa Abdulgani (verpleegkundige bij het spreekuur voor vrouwen met vgv in het Haga Ziekenhuis), en Müjde Özer en Emmy van den Boogaard (specialisten bij de vgv-poli in het Amsterdam UMC) aan het woord. Zij gaan dieper in op klachten die vrouwen kunnen hebben van hun besnijdenis. Ze bespreken aanbevelingen uit de leidraad ‘Medische zorg voor vrouwen en meisjes met vrouwelijke genitale verminking (vgv)’. Ook informeren ze over de plekken in Nederland waar besneden vrouwen terecht kunnen voor specialistische zorg.

Aanmelden

Je kunt gratis deelnemen aan de webinars in deze serie door je aan te melden via de website van Pharos. Je ontvangt dan een link voor deelname.

Ieder webinar uit de reeks behandelt een ander thema rondom vgv. Via de link kun je het eerste webinar van 29 maart terugkijken: ‘vgv in relatie tot de asielprocedure’ met Martin Vegter.