KNOV Winkelmandje (0) Menu

Flyer Zwangerschapsdiscriminatie Ministerie SZW

06 mei 2020

Zwangerschapsdiscriminatie is een hardnekkig probleem dat veel vrouwen treft. Een indicatie voor de prevalentie van zwangerschapsdiscriminatie wordt gevormd door een onderzoek dat in 2016 is uitgevoerd door het College voor de Rechten van de Mens.

Uit dit onderzoek bleek dat 43% van de vrouwen die zwanger waren of net een kind hadden gekregen in aanraking kwam met mogelijke discriminatie op de werkvloer en/of bij
sollicitaties. Een belangrijk onderdeel van het tegengaan van zwangerschapsdiscriminatie is continue communicatie over rechten en meldingsmogelijkheden op de plekken waar zwangere vrouwen komen, zoals verloskundigen. Dit omdat de betreffende groep steeds wisselt van
samenstelling. Het is belangrijk dat alle vrouwen beschermd worden tegen de gevolgen hiervan. Dit is nu nog lang niet altijd het geval. Het College doet momenteel onderzoek naar de aard en omvang van zwangerschapsdiscriminatie in Nederland, dat komende zomer zal verschijnen.

Het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft een flyer voor zwangere vrouwen ontwikkeld, met de vraag deze te verspreiden.

Deel via:

  • Facebook
  • Twitter
  • Twitter
  • E-mail

Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen

Beroepsorganisatie van en voor verloskundigen

Word lid

Contact

Bel 030 369 09 00 of mail info@knov.nl

Bereikbaar van ma t/m vrij 9.00-17.00 uur