Nieuwsbericht

05 april 2024
Mooie opkomst en goede gesprekken bij webinar Onze drijfveren

Op 4 april vond het eerste webinar plaats van een reeks van drie. Samen verkenden we onze beroepsidentiteit, onze diepgewortelde drijfveren en hoe deze onze toekomst kunnen vormgeven. De webinars maken deel uit van een groter traject, waarin we ook tijdens de ALV's en ledendagen ons verhaal vormgeven en aan ons toekomstbeeld werken. 

Bestuurslid Alieke de Roon-Immerzeel haalde in haar introductie onze afgelegde eed aan. Wat betekent deze voor hoe we willen werken en hoe vertalen we hem naar de tegenwoordige tijd? Ze benadrukte het belang van samen een gilde vormen, een groep waarin we vrijuit spreken, elkaar steunen en vooruithelpen. 

Het KNOV-bestuur deelde een aantal dilemma's dat ze breed wil bespreken, om samen de oplossingen en aanpak te kunnen bepalen. ‘Hoe stoppen we de onnodige medicalisering?’ werd gezamenlijk gekozen als ‘topic van de avond’. Een complex onderwerp en een ‘veelkoppig monster’ (aldus bestuurslid Marieke Smith) dat veel aspecten van ons werk raakt. 

Volgende week mailen we het verslag en de presentatie naar alle KNOV-leden, we hopen dat jullie dit bespreken met elkaar, in je team en in de regio. Inbreng en suggesties voor de invulling van het vervolg horen we graag, mail deze naar bestuursleden@knov.nl. 

Doe je mee? 

Op 25 april om 19:30 uur praten we verder in een tweede webinar. Inschrijven kan via deze link: Webinar Toekomstbestendige verloskunde (deel 2) - KNOV