Nieuwsbericht

18 april 2024

Het herziene onderdeel Herbruikbare vaginale specula uit de richtlijn Infectiepreventie in de huisartsen- en verloskundigenpraktijk is in concept af. Het NHG biedt de herziene aanbeveling nu voor commentaar aan. Reageren kan tot en met dinsdag 7 mei. 

Het NHG en de KNOV herzien momenteel de Richtlijn Infectiepreventie in de huisartsen- en verloskundigenpraktijk. Het NHG herziet het algemene gedeelte en de modules specifiek bestemd voor de huisarts en de KNOV herziet het verloskundige gedeelte. 

Vanwege vragen uit het veld is door het NHG gekozen om de aanbeveling over herbruikbare vaginale specula naar voren te schuiven en versneld te herzien. Dit is onderdeel van het gedeelte van de richtlijn wat het NHG herziet. Naar verwachting zal de rest van de herziene richtlijn in zijn geheel in de 2e helft van 2024 voor commentaar worden aangeboden. 

Commentaar geven

Wil je commentaar geven op de herziene aanbeveling Herbruikbare vaginale specula? Gebruik hiervoor dan het commentaarformulier en mail deze uiterlijk dinsdag 7 mei naar Imara Wilsens via iwilsens@knov.nl. Wij verzamelen de commentaren en leveren die gebundeld aan bij het NHG.

Download de herziene aanbeveling