Nieuwsbericht

08 april 2024

FBZ beraadt zich, samen met andere vakbonden, op verdere stappen aangaande het vervangen van bereikbaarheidsdiensten door consignatiediensten. Dit, omdat er vanuit verschillende algemene ziekenhuizen signalen zijn gekomen dat werkgevers deze diensten verwisselen, omdat er voor consignatiediensten veelal een lagere vergoeding geldt dan voor bereikbaarheidsdiensten.   

In de cao ziekenhuizen is vastgelegd welke vergoeding je krijgt voor bereikbaarheids-, aanwezigheids- en consignatiediensten (BAC-diensten). Volgens FBZ, de vakbond die onder andere de werknemersbelangen behartigt in algemene ziekenhuizen, gaan werkgevers met het omzetten van de bereikbaarheidsdiensten in consignatiediensten voorbij aan de voorwaarden die gelden voor BAC-diensten.

Om duidelijk te krijgen wat een goede uitleg van de cao is op het punt van de BAC-diensten, is de interpretatiecommissie van de cao op 2 april 2024 bijeengeroepen. Dat heeft nog geen eenduidige uitspraak opgeleverd en dus blijven FBZ en de andere bonden tegenover de NVZ staan. FBZ beraadt zich nu samen met de andere bonden op verdere stappen. Omdat onze vereniging bij FBZ is aangesloten, behartigt FBZ jouw belangen in deze kwestie. Worden jouw bereikbaarheidsdiensten omgezet in consignatiediensten? Geef dit dan door aan FBZ via bureau@fbz.nl en maak er bezwaar tegen bij je werkgever als je het niet eens bent met die omzetting.

Lees voor meer informatie ook het bericht dat de bonden gezamenlijk hebben opgesteld en lees het hele bericht van FBZ hier.