KNOV Winkelmandje (0) Menu

Mediators en coaches

Gepubliceerd: 11 september 2013, laatste update: 30 oktober 2019

Mediators

Mediation is een manier om geschillen onderling op te lossen zonder dat er gerechtelijke procedures aan te pas komen. Mediators doen geen uitspraken in of over het conflict of de partijen, maar begeleiden de onderhandelingen tussen de partijen naar een goede oplossing voor hun conflict. Uitgangspunt is dat de deelnemers zelf verantwoordelijk blijven voor de beslissingen die genomen worden.

De KNOV beschikt over een lijst met mediators die goed bekend staan binnen de beroepsgroep en bekend zijn met de voorkomende problematiek in onze beroepsgroep.

Deze informatie is alleen voor leden

Log in en krijg direct toegang tot alle informatie

Inloggen

Kosten en vergoedingen

Het eerste consult bij een mediator of coach is gratis. Het betreft dan een telefonisch contact of een eerste contact waarbij de vrager naar de mediator komt. De tijdsduur is maximaal 1 uur. Hierna brengt de mediator of coach een tarief in rekening voor zijn of haar diensten.

Bij uw rechtsbijstandverzekering kunt u ook de kosten voor mediation verzekeren. Een rechtsbijstandverzekering dekt immers de kosten van rechtshulp en advies als u die nodig heeft. Bij het afsluiten/aanpassen van uw rechtsbijstandsverzekering moet u echter expliciet navragen of:
  • de kosten van mediation inderdaad zijn gedekt
  • u vrij bent om zélf een mediator in te schakelen
  • deze mogelijkheden ook gelden bij geschillen binnen de maatschap

De KNOV heeft voor haar leden een marktverkenning uitgevoerd. Daaruit kwam naar voren dat het kantoor Maarten Sikking en Sibbing & Wateler C.S. een rechtsbijstandsverzekering aanbiedt waarin mediation is opgenomen. Hetzelfde geldt voor de VVAA.
In sommige gevallen is er een mogelijkheid om via de rechtsbijstandverzekering een vergoeding te krijgen voor coaching.

Deel via:

  • Facebook
  • Twitter
  • Twitter
  • E-mail

Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen

Beroepsorganisatie van en voor verloskundigen

Word lid

Contact

Bel 030 369 09 00 of mail info@knov.nl

Bereikbaar van ma t/m vrij 9.00-17.00 uur