KNOV Winkelmandje (0) Menu

Training 'Effectief communiceren met laaggeletterden' voor verloskundige zorgverleners

Hoe herkent u een vrouw in de verloskundigenpraktijk die laaggeletterd is? En hoe past u uw communicatie aan op het niveau van deze patiënt?

In Nederland zijn ongeveer 1,3 miljoen mensen laaggeletterd. Ongeveer een derde hiervan heeft een migrantenachtergrond en Nederlands als tweede taal. Laaggeletterden hebben moeite met het begrijpen en lezen van informatie of het opvolgen van instructies. Op verzoek van de KNOV biedt Pharos een aanbod op maat voor het VSV. Voor de eerste 4 trainingen worden geen deelnemerskosten berekend.

Accreditatie:
KNOV: 3,5 punten
NVOG: 3,5 punten

De training wordt uitgevoerd door Pharos en wordt op vier verschillende locaties verspreid over het hele land georganiseerd.

15 november: Amsterdam, Postillion Convention Centre
22 november: Breda, Hotel Princeville/van der Valk
29 november: Assen, van der Valkhotel
1 december: Roermond, Theaterhotel de Orangerie

Deelname aan de training is kosteloos. Voorwaarde is dat er per VSV 3 afgevaardigden deelnemen, bij voorkeur een eerstelijns verloskundige, een klinisch verloskundige en een gynaecoloog.

Om aan te melden kunt u een volledig ingevuld aanmeldformulier (zie onderaan de pagina) mailen naar: ekalkhoven@knov.nl

Niet leden Gratis

Leden Gratis

Aanmelden

Omdat de aanmelding per 3 personen gaat is het niet mogelijk om via de webshop aan te melden. U dient het aanmeldformulier (zie onderaan de pagina) te mailen naar ekalkhoven@knov.nl

VSV training: 'Effectief communiceren met laaggeletterden'

Gepubliceerd: 15 september 2017, laatste update: 31 oktober 2017

Eén op de 8 vrouwen is laaggeletterd, er zal dus geregeld iemand bij u in de spreekkamer plaatsnemen die moeite heeft met lezen en/of schrijven. Geschat is dat er in 2016 bijna 22.000 laaggeletterde vrouwen zijn bevallen.

Herkennen en begeleiden

Herkennen en begeleiden van zwangeren met lage gezondheidsvaardigheden vraagt om specifieke aandacht, waarbij aanvullende zorg nodig kan zijn. Om de communicatie met deze doelgroep te verbeteren biedt de KNOV een trainingsmiddag voor alle deelnemers van het VSV. Het doel van de training is het leren signaleren van laaggeletterdheid en het verbeteren van de communicatie met deze cliënten.

Kosteloze deelname

De training wordt uitgevoerd door Pharos. De training wordt op vier verschillende locaties verspreid over het hele land georganiseerd.

Deelname aan de training is kosteloos. Accreditatie is 3 punten.

Voorwaarde is dat er per VSV 3 afgevaardigden deelnemen (een eerstelijns verloskundige, een klinisch verloskundige en een gynaecoloog).

Data en inschrijven

  • 15 november: Amsterdam, Postillion Convention Centre
  • 22 november: Breda, Hotel Princeville/van der Valk
  • 29 november: Assen, van der Valkhotel
  • 1 december: Roermond, Theaterhotel de Orangerie

U kunt zich met het aanmeldformulier gezamenlijk (als drietal) inschrijven. Dit formulier kunt u sturen naar ekalkhoven@knov.nl .

De volledig ingevulde aanvragen worden op volgorde van binnenkomst behandeld. Per training zijn 15 plaatsen beschikbaar.

Deel via:

  • Facebook
  • Twitter
  • E-mail

Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen

Beroepsorganisatie van en voor verloskundigen

Word lid