KNOV Winkelmandje (0) Menu

MIO en theoretische verdieping in counselen

De KNOV organiseert een landelijke MIO-dag met als onderwerp MIO en theorie over counselen.

 • Datum: 28 juni 2017
 • Tijd: 9.30-16.30 uur
 • Locatie: Van der Valk Hotel De Bilt - Utrecht
 • Inschrijving tot: 31 mei 2017
 • Doelgroep: KNOV-leden en niet leden
 • Accreditatie: voorbereiding 1 uur (0,5 uur in A en 0,5 uur in C), presentie 6 uur (3 uur A en 3 uur C)

Niet leden € 390,00

Leden € 195,00

De training is vol, op dit moment is het niet mogelijk u aan te melden. Houd de website in de gaten i.v.m. mogelijke afmeldingen

Volgeboekt

Studiedag: Theoretische verdieping en intervisie over counselen

Gepubliceerd: 08 april 2015, laatste update: 28 augustus 2017

Verdieping en MIO: counseling

De KNOV organiseert een landelijke MIO-dag met als onderwerp Theorie en intervisie over counselen. Bij de MIO-bijeenkomsten over serotiniteit is gebleken dat er veel behoefte was aan beter te leren counselen. Cliënten worden met lastige keuzes geconfronteerd. Verloskundigen moeten cliënten zorgvuldig inlichten over de voor- en nadelen van lastige keuzes en hen helpen in de besluitvorming hierover.

Tijdens de bijeenkomst wordt veel geoefend in counselen d.m.v. feedback reflectie. Daarnaast krijgt u theoretische verdieping in counseling.


De bijeenkomst wordt begeleid door experts:

 • Marijke Hoiting, met veel ervaring in intervisie en MIO.
 • Linda Martin, recent gepromoveerd op haar proefschrift 'Counseling for prenatal anomaly screening' (zie ook het Tijdschrift voor verloskundigen nr 2 2016).
 • Janneke Gitsels, recent gepromoveerd op haar proefschrift 'Religious beliefs in decision-making and counselling around prenatal anomaly screening'.

Programma & voorbereiding

Tijdens de bijeenkomt wordt theorie afgewisseld met oefeningen. In het ochtendprogramma wordt een theoretisch overzicht gegeven van de meest gebruikte gespreksmodellen en communicatieve vaardigheden in de verloskundige praktijk. Daarnaast vindt er verdieping plaats in de theorie over counselen en wordt ingegaan op de zorg-ethische kant van counselen.

In het middagdeel ligt de focus op counselen. Literatuur over counseling en invullen van een vragenlijst maakt ook deel uit van de voorbereiding. Aan de opdrachten worden accreditatiepunten toegekend.

Voorwaarden


Voorbereidingsopdracht

De voorbereidingsopdracht moet uiterlijk woensdag 14 juni 2017 geüpload zijn. Als u zich hebt aangemeld, kunt u deze opdracht vinden via 'mijn KNOV' (log in via knov.nl). Wel de opdracht ingeleverd, maar niet aanwezig bij de bijeenkomst? Dan ontvangt u helemaal geen accreditatiepunten.

Evaluatie
Het invullen van het (online) evaluatieformulier is een verplicht onderdeel van de studiedag en een voorwaarde voor het verkrijgen van accreditatiepunten. De studiedag is pas afgerond als de evaluatie volledig is ingevuld en verstuurd.

Deel via:

 • Facebook
 • Twitter
 • E-mail

Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen

Beroepsorganisatie van en voor verloskundigen

Word lid