KNOV Winkelmandje (0) Menu

Perinatale registratie

Gepubliceerd: 23 augustus 2013, laatste update: 11 februari 2016

Alle verloskundige zorgverleners registreren anonieme gegevens over hun zorgverlening in een landelijke registratie, beheerd door de stichting Perined (voorheen PRN) Met deze gegevens wordt onderzoek gedaan. De KNOV stimuleert het gebruik van Perined Insight. De KNOV ondersteunt haar leden in het gebruik van Perined Insight met voorbeeldanalyses en instructies.

Registratie in LVR1

Eerstelijns verloskundigenpraktijken registreren hun zorgverlening in hun eigen deel van de registratie: de LVR1. De zorginformatie over hun eigen praktijk kunnen zij terugvinden via de web-applicatie Perined Insight. Perined Insight is gebaseerd op geanonimiseerde LVR1 gegevens die zijn ingevoerd door alle eerstelijns praktijken. Het programma bevat meer dan twee miljoen LVR1 records over de geleverde zorg tijdens zwangerschappen, bevallingen en kraambedden vanaf het jaar 2000.

Registratie in LVR2

De zorgverlening voor bevallingen in de tweede lijn, geregistreerd in de LVR2, zijn te vinden in Perined Insight LVR2. Het programma bevat geanonimiseerde gegevens over meer dan 1.800.000 bevallingen vanaf het jaar 2000. 

Deze informatie is alleen voor leden

Log in en krijg direct toegang tot alle informatie

Inloggen

Instructies

In de volgende documenten wordt met PRN of PAN, Perined bedoeld. Perined is de rechtsopvolger van de stichting Perinatale Audit Nederland (PAN) en de stichting Perinatale Registratie Nederland (PRN).

Deel via:

  • Facebook
  • Twitter
  • Twitter
  • E-mail

Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen

Beroepsorganisatie van en voor verloskundigen

Word lid