KNOV Winkelmandje (0) Menu

Visietraject 'verloskunde in 2025'

Gepubliceerd: 29 juni 2017, laatste update: 12 februari 2019

Facilitators visietraject

In workshops halen facilitators kennis, ervaring en ideeën van verloskundigen op ten behoeve van de ontwikkeling visie verloskundige zorg 2025. Zij stellen zich aan u voor.

Annemarie Snoeck

Annemarie Snoeck

"In een workshop van dit visietraject zag ik de overeenkomst van mijn vak als Life Coach met dat van de verloskundige: zoals de vroedvrouw als geen ander het proces van de gezonde zwangere vrouw en de komst van nieuw leven faciliteert, zo faciliteer ik met diepgaande vragen de geboorte van nieuwe perspectieven en mogelijkheden in het leven van gezonde mensen, teams en organisaties die tijdelijk zijn vastgelopen. De toepassingen zijn heel divers en ik geniet van deze afwisseling in mijn werk.

Wat ik breng is een combinatie van menselijke bezieling en zakelijke doelgerichtheid. Mensen waarderen de veilige ruimte die ik creëer. Mijn facilitatie kenmerkt zich door zowel lichtheid en diepgang. Ik vind het bijzonder om met mijn aanpak bij te kunnen dragen aan een breedgedragen verloskundige visie voor Nederland."

Andries van Rozen

Andries van Rozen

"Na 16 jaren in het bedrijfsleven te hebben gewerkt, ben ik een aantal jaren geleden begonnen als zelfstandig adviseur, trainer/facilitator en coach. Bij alles wat ik doe, staat de mens centraal. Of dat nu individueel is of bij grote groepen. Ik werk bijvoorbeeld veel met communicatie stijlen/voorkeuren. Het is daarbij fascinerend om te zien hoe we met elkaar echt verschillende talen spreken, terwijl we toch allemaal Nederlands praten. Dit maakt het voor mij ook zo interessant om grote groepen mensen te begeleiden naar een gezamenlijk doel.

Wat ik in dit visietraject daarbij nog zo mooi vind, is dat normaal gesproken de visie vanuit de leiding of in ieder geval centraal helemaal bedacht en uitgerold wordt. Binnen de KNOV is nu de mogelijkheid om dit samen met iedereen te doen en dat is een unieke kans. In de eerste bijeenkomsten heb ik gemerkt hoe enthousiast daar op gereageerd wordt. Om daar aan bij te dragen vind ik heel erg leuk en ook uitdagend."

Ine Bolssens

Ine Bolssens

"Ik verbind mij graag aan processen waar ruimte in gemaakt wordt om te bouwen, te ontwikkelen en te verbinden. Of dat nu persoonlijk is of in groeps- of teamverband. Daarom werk ik met plezier aan de workshops van het visietraject van het KNOV. Met elkaar informatie uitwisselen, kijken waar het stroomt en waar het schuurt. Hoe aan deze verschillende wensen, belangen uiting geven zodat iedereen zich daarin herkent en daar dan vorm aan geven? Waar wordt de aandacht gelegd? Waar laten we het groeien? Dat is de opgave voor mij als facilitator."

Deel via:

  • Facebook
  • Twitter
  • Twitter
  • E-mail

Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen

Beroepsorganisatie van en voor verloskundigen

Word lid