Workshops: resultaten uit wetenschappelijk onderzoek vertalen naar de praktijk

04 april 2022

Het is niet altijd eenvoudig om de resultaten uit wetenschappelijk onderzoek op de juiste manier te interpreteren en naar de praktijk te vertalen. En daar willen we je graag bij helpen. Meld je aan voor deze gratis workshops waarmee je:

  • je vaardigheden vergroot om kritisch naar wetenschappelijk onderzoek te kijken,
  • leert om de resultaten uit wetenschappelijk onderzoek te vertalen naar de praktijk en
  • leert onderhandelen over de uitkomsten van wetenschappelijk onderzoek met ketenpartners.

Opzet van de workshop

De reeks bestaat uit 3 workshops waarin 3 verschillende type onderzoek aan bod komen: kwantitatief, kwalitatief en systematisch onderzoek/richtlijnen. Hiervoor gebruiken we elke keer actuele studies die relevant zijn voor de verloskundige praktijk.

Tijdens de workshop maak je aan de hand van wetenschappelijke onderzoeken kennis met het waarom van wetenschappelijke onderbouwing, het kritisch beoordelen van een wetenschappelijke studie en het vertalen van de uitkomsten van wetenschappelijk onderzoek naar de praktijk. Ook bespreken we hoe je deze uitkomsten vertaalt naar de praktijk en hoe je ze toepast in de discussie met ketenpartners. Het uitwisselen van ervaringen staat daarbij voorop.

De workshopreeks bestaat uit 3 workshops

Je volgt de gehele reeks, maar het is ook mogelijk om 1 of 2 losse workshops te volgen. 

Aanmelden

De mogelijkheid om je aan te melden volgt snel. Houd hiervoor de nieuwsbrief en de website in de gaten. 

Data van de workshops

  • De reeks workshops vindt plaats op 9, 14 en 28 september

Locatie

Alle workshops vinden plaats in Multifunctioneel centrum ‘De Pluk’ in Geldermalsen. Het is ook mogelijk om de workshops op een eigen locatie te organiseren. Dat kan vanaf 15 inschrijvingen. In overleg met de trainer bepalen we dan de datum/data.

Voorbereiding

Na aanmelding ontvang je per e-mail voor iedere workshop een huiswerkopdracht met bijbehorende artikelen voor zelfstudie. We raden aan deze vóór de start aan de workshop door te nemen. De tijdsbesteding is ongeveer 2 uur.

Tot slot

Voor KNOV-leden is deelname aan de workshops kosteloos. Accreditatie is aangevraagd. Heb je in de tussentijd vragen? Stel ze gerust via workshopswonderzoek@knov.nl