KNOV Winkelmandje (0) Menu

Wil jij namens de KNOV deelnemen aan de Privacy Commissie van Perined?

21 september 2021

Met ingang van 1 januari 2022 zoekt Perined twee verloskundigen als afvaardiging van de KNOV voor hun Privacy Commissie. Ze zoeken een commissielid en een plaatsvervangend commissielid.

Wat is de Privacy Commissie?

De Privacy Commissie houdt toezicht op het gegevensbeheer voor de registraties en gegevensverzamelingen en -verwerkingen waarvan Stichting Perined volgens de AVG verantwoordelijk voor is. Het gegevensbeheer moet zorgvuldig plaatsvinden, zodat de privacy van geregistreerde personen en instellingen gewaarborgd is en gegevens vertrouwelijk behandeld worden. Het gegevensbeheer kent zowel organisatorische als technische maatregelen, die beide aan alle eisen voor privacy moeten voldoen.

Wat doet de Privacy Commissie?

De Privacy Commissie adviseert het bestuur van Perined gevraagd en ongevraagd over te nemen maatregelen voor de bescherming van geregistreerden, de privacy van zorginstellingen en de eisen die dit aan de registratie stelt. Hierbij valt te denken aan: meedenken over een reactie vanuit Perined op recente privacy ontwikkelingen, toetsing van gegevensaanvragen, meedenken en controleren van privacy gerelateerde zaken over de ISO 27001 en NEN 7510 (waarvoor Perined gecertificeerd is). Af en toe worden er via de e-mail vragen gesteld aan de Privacy Commissie die niet tot de volgende vergadering kunnen wachten.

De Privacy Commissie komt minimaal twee keer per jaar bij elkaar. Naast een onafhankelijke voorzitter bestaat de commissie uit vertegenwoordigers van KNOV, LHV, NVK, NVOG en NVVP, ondersteund door een gezondheidsjurist. Iedere partij heeft twee afgevaardigden: een lid en een plaatsvervangend lid. Een plaatsvervangend lid neemt in principe alleen deel aan de vergaderingen als het eerste lid niet kan. Wel ontvangt het plaatsvervangend lid altijd alle stukken en informatie, en mag hij/zij zeker ook zijn/haar mening geven op de stukken en e-mails.

Interesse?

Voor de functies commissielid en plaatsvervangend lid zoekt Perined verloskundigen met interesse in privacy gerelateerde zaken. Een juridische achtergrond is niet nodig. Leden die een vergadering bijwonen, ontvangen hiervoor vacatiegeld.

Zoek je meer informatie over deze functie, neem dan contact op met Linda Vis, functionaris voor de gegevensbescherming Perined: fg@perined.nl.

Wil je deelnemen aan de commissie, stuur dan een bericht naar Klarie de Boer, senior programmamanager juridisch: kdeboer@knov.nl.

Deel via:

  • Facebook
  • Twitter
  • Twitter
  • E-mail

Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen

Beroepsorganisatie van en voor verloskundigen

Word lid

Contact

Bel 088 888 39 99 of mail info@knov.nl

Bereikbaar van ma t/m vrij 9.00-17.00 uur