KNOV Winkelmandje (0) Menu

Regionale MIO-bijeenkomsten Shared Decision Making wegens succes herhaald!

Heeft u de Regionale MIO-bijeenkomsten Shared Decision Making (SDM), najaar 2018, gemist? Dan hebben we goed nieuws voor u: wegens groot succes worden de MIO-bijeenkomsten SDM herhaald in mei 2019!

De Regionale MIO-bijeenkomsten zijn ontwikkeld door de KNOV, in samenwerking met de Academie Verloskunde Maastricht. Het doel van deze MIO-bijeenkomst is uw kennis over SDM verder uit te breiden en dit toe te passen in de praktijk. Ook ga je met elkaar in gesprek over de uitdagingen van SDM in de geboortezorg.

Het belang van SDM

Shared Decision Making (gezamenlijke besluitvorming) is een belangrijk onderdeel van de Zorgstandaard Integrale Geboortezorg. SDM is het proces waarin de zorgverlener en de cliënt samen tot besluiten kunnen komen die het beste bij de cliënt en haar individuele situatie passen. Cliënten voelen zich meer tevreden wanneer keuzes via SDM zijn gemaakt. Daarnaast draagt SDM bij aan een positieve beleving van de zwangerschap, bevalling en kraamperiode. SDM is in de praktijk niet altijd eenvoudig. De geboortezorg kent veel voorkeursgevoelige beslissingen zoals keuzes rondom verschillende onderwerpen, zoals de plaats en wijze van bevallen. Door de bijeenkomsten SDM krijgt u de mogelijkheid te oefenen met SDM in de praktijk.

Aanmelden

Zorg dat u erbij bent. U kunt zich nu inschrijven voor de bijeenkomsten via de inschrijfpagina. Op deze pagina leest u meer informatie over SDM, het programma en de locaties. Let op: De bijeenkomsten zitten snel vol. Meld u dus op tijd aan.

Voor deze bijeenkomst is accreditatie goedgekeurd in categorie C, 6 punten.

Deel via:

  • Facebook
  • Twitter
  • E-mail

Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen

Beroepsorganisatie van en voor verloskundigen

Word lid