KNOV Winkelmandje (0) Menu

Neem deel aan werkgroep Informatiehuishouding & Kwaliteit neonatale hielprikscreening

Meld u nu aan

De KNOV neemt deel aan de Werkgroep Informatiehuishouding & Kwaliteit neonatale hielprikscreening (WIKNHS) van het RIVM en zoekt hiervoor verloskundigen die deel willen nemen.

Hielprik

Sinds 1974 wordt in Nederland de hielprik uitgevoerd bij pasgeboren babies. Waar eerst alleen PKU onderzocht werd, is de hielprik uitgegroeid naar een screeningsinstrument voor veel meer aandoeningen. De verantwoordelijkheid voor de uitvoering van de neonatale hielprikscreening ligt bij het RIVM. Het RIVM heeft een aantal werkgroepen waarin de ontwikkelingen rondom de hielprikscreening geagendeerd en besproken worden. De KNOV neemt aan deze werkgroepen deel zodat de verloskundigen hierin mee kunnen denken.

Werkgroep WIKNHS

Voor de Werkgroep Informatiehuishouding & Kwaliteit neonatale hielprikscreening (WIKNHS) van het RIVM zoekt de KNOV een verloskundige die geïnteresseerd is in de hielprik en daar zo mogelijk expertise in heeft. De werkgroep komt 3 keer per jaar bijeen en via het RIVM is vacatiegeld beschikbaar.

Meer informatie

Heb je interesse of wil je meer informatie, neem dan contact op met Elzemarie Witzier, ewitzier@knov.nl, en stuur je CV en motivatiebrief op.

Deel via:

  • Facebook
  • Twitter
  • E-mail

Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen

Beroepsorganisatie van en voor verloskundigen

Word lid