KNOV Winkelmandje (0) Menu

Meld u aan als KNOV-vertegenwoordiger bij de Taskforce Rookvrije start

En vorm de schakel tussen de Taskforce, KNOV en zwangeren

Vindt u het belangrijk dat elk kind recht heeft op een rookvrije start? Meldt u dan aan als KNOV-vertegenwoordiger bij de Taskforce Rookvrije start.

Met deelname aan de Taskforce bent u geïnformeerd over de nieuwste ontwikkelingen omtrent stoppen met roken. Bovendien vormt u de schakel tussen de Taskforce, de KNOV en de alledaagse werkelijkheid in de praktijk.

Roken tijdens de zwangerschap

Roken tijdens de zwangerschap komt het meest voor onder laag opgeleide vrouwen. Van hen blijft 22% roken tijdens de zwangerschap, tegen 1% rokers onder hoog opgeleiden.

De Taskforce bevordert de zorg gericht op stoppen met roken. Dit is hard nodig want 8,6% van de zwangeren rookt. Roken tijdens de zwangerschap doodt jaarlijks 60 baby's. Een rookvrije start voor toekomstige kinderen begint bij een vrouw die zwanger wil worden.

Alle zorgprofessionals – van verloskundige tot jeugdarts – slaan daarvoor de handen ineen. Ze werken samen in de Taskforce Rookvrije Start. Het doel van de Taskforce is dat meer (aanstaande) ouders stoppen met roken en rookvrij blijven. De Taskforce bevordert multidisciplinaire zorg, agendeert het onderwerp en verbetert kennis van professionals en publiek.

Wij zoeken u!

De verloskundige die de KNOV momenteel vertegenwoordigt in de Taskforce legt dit werk neer. Daarom is de KNOV op zoek naar een enthousiaste verloskundige die zich namens de KNOV sterk wil maken voor een adequate stoppen-met-roken begeleiding voor vóór, tijdens en ná de zwangerschap.

Met deelname aan de taskforce bent u geïnformeerd over de nieuwste ontwikkelingen over stoppen-met-roken. U vormt de schakel tussen de Taskforce, de KNOV en de alledaagse werkelijkheid in de verloskundepraktijk. De Taskforce vergadert gemiddeld eens per 2 maanden in Utrecht. De vacatieregeling van de KNOV is van toepassing.

Mail naar Maudy Dettingmeijer (projectleider) via mdettingmeijer@knov.nl voor meer informatie en om u op te geven.

Deel via:

  • Facebook
  • Twitter
  • E-mail

Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen

Beroepsorganisatie van en voor verloskundigen

Word lid