KNOV Winkelmandje (0) Menu

Help mee met uw VSV: stoppen met roken begeleiding

De Taskforce Rookvrije Start zet zich in om meer (aanstaande) ouders te laten stoppen met roken en rookvrij te blijven. Geboortezorgprofessionals kunnen ouders hierbij begeleiden. Als verloskundige speelt u tijdens de zwangerschap een belangrijke rol bij het motiveren van de ouders om te stoppen met roken of rookvrij te blijven. Om zicht te krijgen op hoe dat in de praktijk gaat, is het Trimbos-instituut gestart met de monitor ‘Zorgpaden stoppen met roken begeleiding VSV’s’.

Met behulp van een online vragenlijst wordt onderzocht hoe de professionals (aanstaande) ouders momenteel begeleiden en of er een stoppen met roken beleid is binnen VSV’s.

Vul de vragenlijst in!

Bent u eerstelijns verloskundige of klinisch verloskundige? Help dan mee en vul de online vragenlijst van het Trimbos-instituut in en verspreid deze onder uw collega's. Dan maakt uw VSV kans op gratis e-learnings Rookvrije Start!

Bent u binnen uw VSV degene die verantwoordelijk is voor het stoppen met roken beleid (bijvoorbeeld lid van de werkgroep stoppen met roken beleid of voorzitter van het VSV)? Dan willen we u vragen dat aan het begin van de vragenlijst aan te geven en de beleidsvragen in te vullen.

De Taskforce zal met deze resultaten de VSV's ondersteunen bij het verbeteren van stoppen met roken begeleiding binnen de geboortezorg.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op de website van Rookvrije Start.

Deel via:

  • Facebook
  • Twitter
  • E-mail

Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen

Beroepsorganisatie van en voor verloskundigen

Word lid