KNOV Winkelmandje (0) Menu

GGD lanceert infectieziektewaaier voor verloskundigen

GGD IJsselland heeft in de afgelopen jaren, vanuit het regionale programmabudget RIVM, verschillende regioprojecten uitgevoerd rondom het thema ‘verloskundigen en infectieziekten’. Uit een onderzoek bleek dat verloskundigen ervaren dat hun kennis op het gebied van infectieziekten en zwangerschap ontoereikend is. Een van de wensen van verloskundigen was daarom het ontwikkelen van een handig hulpmiddel waarmee zij op een snelle en kundige manier informatie over infectieziekten kunnen geven. Daarom heeft GGD IJsselland in samenwerking met verloskundigen, GGD Twente, het RIVM en de KNOV de infectieziektewaaier voor verloskundigen ontwikkeld.

De waaier is een praktische handreiking voor verloskundigen over zwangerschap en infectieziekten. In de waaier staan 24 infectieziekten toegelicht. Deze zijn verdeeld in de categorieën soa, reizen, kinderziekten en overig. Bij iedere ziekte staat belangrijke informatie voor de verloskundigen beschreven: kenmerken van de ziekte, incubatietijd, besmettelijke periode, transmissie en risico/maatregelen.

Infectiewaaier bij u in de brievenbus

De eerste waaier is op 8 juli overhandigd aan de verloskundigen van verloskundigenpraktijk de Kiem in Zwolle. De waaier wordt de komende tijd verspreid onder verloskundigen door heel Nederland.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over deinfectieziektewaaier? Neem dan contact op met Rilana Wessel van GGD IJsselland via r.wessel@ggdijsselland.nl.

Deel via:

  • Facebook
  • Twitter
  • E-mail

Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen

Beroepsorganisatie van en voor verloskundigen

Word lid