KNOV Winkelmandje (0) Menu

Gezocht: werkgroepleden Visie op Kwaliteit

31 maart 2021

Het verloskundige vak is continu in ontwikkeling, zowel op inhoud als op organisatie van de zorg. De verantwoordelijkheden die het vak met zich meebrengt vragen van de verloskundige om continu alert te zijn op het handelen, om te blijven leren en goede zorg te blijven leveren. Maar wat verstaan we onder goede kwalitatieve verloskundige zorg? Wat doen we met praktijkuitkomsten? Hoe verhouden die zich tot andere praktijken en regio’s? Wat zorgt voor verschillen? En hoe kunnen we die inzichtelijk maken, voor onszelf en voor andere partijen?

De KNOV wil een visie op kwaliteit ontwikkelen, om in gesprek te kunnen gaan over kwaliteit van zorg en deze te kunnen verbeteren. Hiervoor start een project, waarvoor we enthousiaste werkgroepleden zoeken.

Project

Om de visie op kwaliteit te ontwikkelen, start de KNOV een project bestaande uit drie fasen:

  1. Het maken van een visie op kwaliteit (met onder andere: wat vinden we goede kwalitatieve verloskundige zorg, hoe kunnen we de verloskundige zorg verbeteren (PDCA-cyclus), hoe passen indicatoren en normen hierin?)
  2. Het maken van handvatten/format voor het toepassen van de visie binnen een PDCA-cyclus
  3. Implementeren van PDCA-cyclus binnen verloskundigenpraktijken

De werkgroep houdt zich bezig met de eerste fase: het ontwikkelen van een visie op kwaliteit van het professioneel handelen van de beroepsgroep. We vinden het belangrijk om zelf regie te voeren over de kwaliteit van de verloskundige zorg en willen inzetten op de beste geboortezorg.

De werkgroep

Deze werkgroep zal vier tot vijf keer bij elkaar komen in een tijdsperiode van april tot en met juni 2021 (frequentie om de twee à drie weken). Wij zoeken vier tot maximaal zes leden om deel te nemen aan deze werkgroep. De tijdsinvestering zal met name gericht zijn op deelname aan de werkgroepen (2 tot 4 uur per werkgroep inclusief voorbereiding en uitwerking).

Wil je deelnemen?

Verloskundigen uit zowel de eerste als tweede lijn zijn welkom in de werkgroep; wij streven naar een brede vertegenwoordiging. Wil je meedenken over een visie op kwaliteit en heb je affiniteit met te ontwikkelen tools en de borging van kwaliteit, meld je dan aan via visieopkwaliteit@knov.nl. Laat in je aanmelding even weten of je werkzaam bent in de eerste of tweede lijn, in een VSV of IGO, en in welke regio je werkt.

Deel via:

  • Facebook
  • Twitter
  • Twitter
  • E-mail

Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen

Beroepsorganisatie van en voor verloskundigen

Word lid

Contact

Bel 088 888 39 99 of mail info@knov.nl

Bereikbaar van ma t/m vrij 9.00-17.00 uur