KNOV Winkelmandje (0) Menu

Gezocht: verloskundigen voor werkgroep 'VIL'

Reageer voor 1 september

Voor de werkgroep 'VIL' zijn we in verband met vertrek van enkele werkgroepleden op zoek naar verloskundigen die affiniteit hebben met de ontwikkeling van factsheets en time task matrix (TTM).

Door het vertrek van enkele werkgroepleden hebben we ruimte voor 3 nieuwe deelnemers.

Wat zijn VIL afspraken?

VIL afspraken vormen een landelijk multidisciplinair kader voor het gezamenlijk vormgeven van integrale geboortezorg. Door samenwerkings- en verwijsindicaties op te stellen worden verloskundige zorgverleners ondersteund in de risicobeoordeling en risicoselectie. Dit draagt bij aan het aanbieden van doelmatige geboortezorg, door de juiste zorgverlener op het juiste moment en de juiste plaats, aan preventie van onnodige interventies in de geboortezorg en het beperken van praktijkvariatie.

Factsheets en time task matrices

De KNOV ontwikkelt op basis van factsheets een aantal formats voor zorgpaden, zogenaamde time task matrices. Deze factsheets en time task matrices kunnen verloskundigen gebruiken in de discussie die zij voeren in hun VSV's over zorgpaden. Het zijn hulpmiddelen waarmee zij de discussie over wie wat en wanneer doet, onderbouwd kunnen voeren. Uitgangspunt is verlenen van integrale zorg om de continuïteit van zorg te verbeteren.

Factsheets geven een overzicht van kennis uit beschikbare (inter-) nationale richtlijnen en de meest relevante wetenschappelijke onderbouwing over het onderwerp. De factsheets bieden de onderbouwing voor de keuzes in een zorgpad voor integrale zorg en ze leveren argumenten voor discussie in het VSV. Een time task matrix (TTM) is bedoeld als hulpmiddel in het gesprek met ketenpartners. Het is géén eindproduct.

Naar aanleiding van de gemaakte afspraken in het regionale ketenoverleg kan een zorgpad gemaakt worden.

Wat houdt de functie in?

  • Meelezen en commentaar geven op de door de beleidsmedewerker ontwikkelde factsheets en TTM
  • Het bijwonen van de werkgroepvergaderingen die een paar keer per jaar plaatsvinden

Wie zoeken wij?

Verloskundigen
  • met ruime ervaring in de 1e en/of 2e lijn
  • die in het bezit zijn van een relevante Master of Science

Wat bieden wij?

  • Vacatiegeld en reiskostenvergoeding
  • Uitbreiding van uw netwerk: samenwerking met collega-verloskundigen en beleidsmedewerkers KNOV

Reageren en meer informatie

Neem voor informatie over de inhoud van de functie contact op met Daphne Leeffers dleeffers@knov.nl of Greta Rijninks: grijninks@knov.nl. Stuur uw motivatiebrief met cv vóór 1 september 2017 naar Daphne Leeffers.

Deel via:

  • Facebook
  • Twitter
  • E-mail

Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen

Beroepsorganisatie van en voor verloskundigen

Word lid