KNOV Winkelmandje (0) Menu

Geef commentaar op de conceptmodules richtlijn Schisis

23 maart 2021

In september 2019 startte de herziening en ontwikkeling van een vijftal modules van de richtlijn Schisis op initiatief van Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie (NVPC). De conceptteksten van de vijf modules zijn nu klaar voor commentaar. Hiervoor vragen we jullie medewerking.

Wat?

De vijf modules vormen een gedeeltelijke herziening van de twee richtlijnen op het gebied van schisis, namelijk 'Behandeling van patiënten met een schisis' en 'Counseling na prenataal vastgestelde schisis'.

De modules ‘Diagnostic genetic testing’, ‘Timing repairing cleft lip and palate’ en ‘Timing repairing cleft lip and palate’ zijn herzieningen van de modules uit de richtlijn behandeling van schisis.

De module ‘Prenatal medical counselling’ is een herziening van de module 'Medische onderwerpen tijdens prenatale counseling bij diagnose van schisis' uit de richtlijn counseling.

De module ‘Postoperative nutritional care’ is een nieuwe module. Dit is een aanvulling op de bestaande richtlijnen waar nog weinig aandacht was voor het postoperatieve proces.

Hoe?

Download de concepttekst en het bijbehorende commentaarformulier en mail het ingevulde formulier uiterlijk 16 april 2021 naar Suzanne Thompson, sthompson@knov.nl.

Wat levert het op?

  • Door jouw commentaar is een betere afstemming tussen de betrokken beroepsgroepen mogelijk over dit onderwerp
  • Je raakt bekend met de richtlijn
  • De werkelijk bestede uren kun je noteren in het Kwaliteitsregister onder 'overige activiteiten' (categorie D). Je dient dit zelf in te voeren.

Deel via:

  • Facebook
  • Twitter
  • Twitter
  • E-mail

Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen

Beroepsorganisatie van en voor verloskundigen

Word lid

Contact

Bel 088 888 39 99 of mail info@knov.nl

Bereikbaar van ma t/m vrij 9.00-17.00 uur