KNOV Winkelmandje (0) Menu

Aan de slag met integrale geboortezorg?

Bekijk dan het instructiefilmpje en gebruik het stappenplan!

In samenwerking met SHO (centra voor diagnostiek) en EVAA (Eerstelijns Verloskundigen Amsterdam Amstelland) heeft de KNOV een praktisch stappenplan ontwikkeld dat u kan helpen om met integrale zorg aan de slag te gaan. Hierbij hoort een duidelijke instructiefilm.

Dit stappenplan is ontwikkeld omdat we weten dat een geboortezorgorganisatie - geleid door verloskundigen - minder kans geeft op onnodige medische interventies en betere gezondheidsuitkomsten voor moeder en kind.

Aan de slag met integrale geboortezorg

Filmpje Integrale Geboortezorg

Voor verloskundigen is het op dit moment van groot belang om de handen ineen te slaan. In het stappenplan wordt ingegaan op de nut en noodzaak van een verloskundige visie, en welke uitgangspunten daarin van belang zijn om de beste zorg te kunnen leveren aan moeder en kind. Pas als u en uw verloskundige collega's in de regio een duidelijke visie hebben, dan gaat u in gesprek met de andere geboortezorgprofessionals. Dit om te komen tot een regionale visie en om uiteindelijk tot een integrale geboortezorgorganisatie geleid door verloskundigen te komen. Vervolgens begint u pas aan integrale bekostiging als aan alle randvoorwaarden is voldaan.

Deze informatie is alleen voor leden

Log in en krijg direct toegang tot alle informatie

Inloggen

Deel via:

  • Facebook
  • Twitter
  • E-mail

Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen

Beroepsorganisatie van en voor verloskundigen

Word lid