KNOV Winkelmandje (0) Menu

Vergoedingen voor IUD/implantatiestaafje en preconceptiezorg

09 februari 2017

Verloskundigen zijn bevoegd en bekwaam om een IUD/implantatiestaafje te plaatsen/verwijderen. Zorgverzekeraars Zilveren Kruis en VGZ gaan dit in 2017 vergoeden als gecontracteerde zorg. Vooralsnog sluiten verloskundigen aan op de tariefbeschikking van de huisartsen.

Voor 2017 is de prestatie plaatsen/verwijderen van het IUD/implantatiestaafje nog niet in de tariefbeschikking verloskunde opgenomen. Daarom wordt gebruik gemaakt van de functionele omschrijving in de tariefbeschikking van de huisartsen. In principe geldt hetzelfde als voor preconceptiezorg: wanneer het niet gecontracteerd is, kunt u de factuur voor deze prestatie aan de cliënt meegeven die het kan indienen bij haar verzekeraar.

Afspraken met zorgverzekeraars

Om zichtbaar te maken op welke wijze de kwaliteit van deze handeling gewaarborgd is, zijn er afspraken gemaakt. De verzekeraars vergoeden aan verloskundigen die geregistreerd staan in de bekwaamheidslijst van de KNOV. In het onderstaande overzicht kunt u zien welke afspraken er tot nu toe zijn gemaakt met zorgverzekeraars.

Verzekeraar

IUD/implantatiestaafje 2017

Preconceptiezorg

2017

Zilveren Kruis

Ja

Ja

VGZ

Ja

Ja

CZ

Nee

Nee

Menzis

Nee

Ja

Multizorg

Nee

Nee

Deel via:

  • Facebook
  • Twitter
  • E-mail

Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen

Beroepsorganisatie van en voor verloskundigen

Word lid