KNOV Winkelmandje (0) Menu

Vanaf nu mogelijk: 3 elektronische berichten versturen via PWD

10 oktober 2011

Vanaf nu kunt u via het PWD ((Perinataal Webbased Dossier) drie elektronische berichten versturen: de start zorgverlening, het administratief geboortebericht en het uitkomstbericht. Deze berichten zorgen ervoor dat allerlei zorgprocessen, zoals de hielprik en de gehoortest, sneller in gang worden gezet. Daarnaast kunnen hiermee de gegevens elektronisch aan PRN worden geleverd. Op termijn is het voordeel van het PWD dat alle partijen in de zorgketen, zoals de kinderarts en JGZ, zicht krijgen op de voor hen relevante data.

Wat is het PWD?
De KNOV en NVOG willen met het PWD zorgen voor een betere gegevensoverdracht en -uitwisseling tussen betrokken zorgverleners in de verloskunde, zodat de communicatie onder meer bij (acute) overdrachtsmomenten verbetert. Het PWD wordt gezien als een belangrijk middel om de informatievoorziening, communicatie en samenwerking in de perinatale ketenzorg te verbeteren en is één van de adviezen van de Stuurgroep zwangerschap en geboorte om de relatief hoge babysterfte in Nederland te verminderen.

Minder administratief werk
Naar verwachting is in 2012 de helft van de praktijken aangesloten bij de digitale aanlevering van gegevens aan RIVM en PRN. Veel verloskundigenpraktijken hebben zich al aangemeld. Het scheelt administratief werk om alle gegevens meteen na de geboorte door te sturen, in plaats van een paar keer per jaar, zoals dat nu gebeurt.

Stapsgewijze invoering
Het PWD wordt stapsgewijs ingevoerd omdat het onmogelijk is alle gegevens meteen volledig te verwerken. Hierbij wordt per jaar een nieuw onderdeel aan de PWD-dataset toegevoegd (een release) Momenteel verkeren we in de aanloopfase. De echte tijdsbesparing zit pas in de volgende fase.

Aanmelden of meer weten?
Zet de eerste stap naar het PWD! U kunt zich aanmelden via pwd@knov.nl of lees eerst meer over het PWD.


DIGITALE GEGEVENSUITWISSELING VOOR DE NEXT GENERATION

Deel via:

  • Facebook
  • Twitter
  • Twitter
  • E-mail

Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen

Beroepsorganisatie van en voor verloskundigen

Word lid

Contact

Bel 088 888 39 99 of mail info@knov.nl

Bereikbaar van ma t/m vrij 9.00-17.00 uur