KNOV Winkelmandje (0) Menu

Vaccinatiealliantie van start

28 maart 2019

Dinsdag 26 maart 2019 gaf staatssecretaris Paul Blokhuis het startsein van de Vaccinatiealliantie; een initiatief van VWS.

Doel is bij te dragen aan een hogere vaccinatiegraad. Het is essentieel dat het grote belang van vaccineren voor de gezondheid van kinderen en volwassenen onder de aandacht wordt gebracht.

De Vaccinatiealliantie verbindt jeugdartsen en -verpleegkundigen, huisartsen, doktersassistenten, communicatiedeskundigen, wetenschappers en beleidsmakers. Samen willen zij uitgesproken deelnemen aan het maatschappelijke debat over het grote belang van vaccineren voor de gezondheid van kinderen en volwassenen. De ambassadeurs van de Vaccinatiealliantie willen met hun activiteiten de kennis over vaccinatie - bij ouders en professionals - verbeteren en bijdragen aan een hogere vaccinatiegraad.

Doelstellingen Vaccinatiealliantie

De KNOV is vertegenwoordigd in deze alliantie. Tijdens de startbijeenkomst heeft de KNOV gepleit om alle zorgverleners rondom ouders en kinderen te equiperen om het gesprek te voeren over vaccinatie en het geven van vaccinaties. Ouders en kinderen moeten beschikken over goede, gefundeerde kennis over vaccinaties. En daar moeten de ambassadeurs van de alliantie gezamenlijk voor zorgen. Binnen de vaccinatiealliantie moeten experts van elkaar kunnen leren en wordt er kennis uitgewisseld over de wijze waarop experts in de dagelijkse praktijk het beste de zorgen van ouders over vaccineren kunnen bespreken en wegnemen. Daarnaast wordt er een team samengesteld dat kan helpen met de aanpak van onjuiste informatie. Verder gaan de ambassadeurs van de alliantie hun expertise inzetten om het belang van vaccineren bij een zo groot mogelijke groep mensen onder de aandacht te brengen, bijvoorbeeld tijdens de European
Immunisation Week.

Deel via:

  • Facebook
  • Twitter
  • E-mail

Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen

Beroepsorganisatie van en voor verloskundigen

Word lid