KNOV Winkelmandje (0) Menu

Ultieme poging bonden om nieuwe Cao Ziekenhuizen tot stand te brengen

28 mei 2019

Cao-partijen hebben op 21 mei onderhandelingen gevoerd om te komen tot een nieuwe Cao Ziekenhuizen voor de 200.000 werknemers in deze branche. Helaas heeft het overleg nog niet tot een resultaat geleid. Er is nog niet tot een loonbod gekomen dat in de buurt komt van de eisen van de vakbonden.

De FNV, FBZ, NU'91 en CNV hebben een tegenvoorstel bij de werkgevers neergelegd.

De verschillen

Vakbonden willen een koopkrachtverbetering, maar na meerdere onderhandelingsronden biedt de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) 2,5% salarisverhoging per jaar voor een cao met een looptijd van twee jaar.

Bonden willen een verhoging van de basis voor ORT en twee uitloopperiodieken voor werknemers die al geruime tijd aan het eind van hun schaal zitten. Naast afspraken over geld, moeten er volgens de FBZ in deze cao een aantal afspraken komen die de roostering en flexibele inzet beter regelen voor werknemers.

Daarnaast wil de FBZ dat verslechteringen van tafel gaan die de werkgevers door willen voeren, zoals afschaffing van de IZZ-bijdrage en maximering van het persoonlijke levensfasebudget (PLB). Verder geeft de FBZ aan dat de NVZ nog onvoldoende aandacht heeft gehad voor voorstellen vanuit de achterban van FBZ.

Werkgevers aan zet

De werkgevers beraden zich nu over het voorstel van de bonden. Naar verwachting laten zij op de volgende geplande onderhandelronde op 3 juni weten of zij akkoord gaan met het bod. De FBZ nodigt een delegatie van de achterban uit om op 3 juni aan het eind van de middag de balans op te maken.

Deel via:

  • Facebook
  • Twitter
  • E-mail

Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen

Beroepsorganisatie van en voor verloskundigen

Word lid

Contact

Bel 030 282 31 00* of mail info@knov.nl

Bereikbaar van ma t/m vrij 9.00-17.00 uur

*Per 1 oktober 2019 wijzigt dit telefoonnummer in: 030 369 09 00